NAKON ŠTO JE ELIMINISALA SRBIJU: Norveška (uz pomoć sudija) izgubila dobijen meč četvrtfinala! (VIDEO)

Poraz od reprezentacije Norveške značio je za reprezentaciju Srbije gotovo i definitivan oproštaj od prvenstva sveta, pošto su ostale samo teorijske šanse za prolaz u eliminacionu fazu.

To je kasnije i potvrđeno, pa nam pobede nad Argentinom i Holandijom nisu bile dovoljne ni za plasman na kvalifikacioni olimpijski turnir.

Norvežani su potvrdili tada status jedne od najboljih reprezentacija sveta, velikim preokretom protiv tima Tonija Đerone, ali su u četvrtfinalu na još bolniji način razočarali svoje navijače, porazom od Španije posle neverovatna četiri produžetka sa 35-34!

Imali su Skandinavci već pobedu u rukama, pošto su na petnaestak sekundi do kraja vodili sa 25-24, uz posed lopte. Ipak, nakon tajmauta usledila je pomalo čudna odluka sudija da im oduzmu loptu zbog neaktivnog napada, što su Španci oberučke prihvatili i brzom kontrom odveli utakmicu u produžetak.

Ključna je u poslednjem produžetku bila odbrana Pereza de Vargasa, koji je zaustavio do tada neumoljivog Bjornsena.

Najzaslužniji za pobedu Furije bili su Aleks Dušebajev sa osam i Anhel Fernandez sa golom manje.

U poraženom timu je upravo Kristijan Bjornsen bio najefikasniji sa devet golova, dok je osam puta mrežu tresao Sebastijan Bresthold.

Drugo današnje četvrtfinale izgledalo je potpuno drugačije, pošto je Danska demolirala Mađarsku više nego ubedljivim rezultatom 40-23.

Najviše golova postigao je Matijas Gidsel – 9, dok je kod Mađara Ričard Bodo postigao pet.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE