VELIKE PROMENE U ZVEZDI: Stiglo zvučno pojačanje!

Ženski odbojkaški klub Crvena zvezda sezonu će nastaviti u znatno izmenjenom sastavu.

Klub je objavio da su ekipu napustile Adela Helić i Karina Denisova, ali stiže i veliko pojačanje na poziciji korektora.

U pitanju je kubanska internacionalka Ana Kleger, koja ima bogato iskustvo igranja na popularnim odbojkaškim destinacijama.

Dolazi iz kineskog Šandonga, iz zemlje gde u poslednje vreme ide sve više kvalitetnih odbojkašica, a gde je trajanje sezone nešto drugačije, pa se sada igračice uglavnom vraćaju i traže angažman u Evropi.

Prethodno je igrala i za Albu Blaž, Telekom iz Bakua, Lokomotivu Kalinjingrad, Budlovani Lođ… Sve su to sredine u kojima igraju kvalitetne odbojkašice, uglavnom i u kvalitetnim ligama.

O novom pojačanju je govorio i trener Ratko Pavličević.

Popunili smo roster, mada Ana još uvek nije spremna da igra. Ona je bila u Kini u prethodnom delu sezone i tek je za dve nedelje očekujemo u potpunosti spremnu, otkrio je trener Zvezde.

On je istakao i da je mlada Tara Taubner, koja je pokrivala ovo mesto u timu, bila odlična na poslednje dve utakmice.

Zvezda nastavlja borbu za ostanak u Evropi, odnosno treće mesto u grupi Lige šampiona, koje vodi u četvrtfinale Kupa CEV.

Naredni meč crveno-bele igraju protiv Omladinca 27. januara, a zatim četiri dana kasnije sledi dolazak najjačeg kluba u Evropi Vakifbanka, koji već godinama predvodi novi srpski selektor Đovani Gvideti.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE