Đoković o finalu: Igraću kao da mi je poslednje!

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Australijan opena, a protivnik u finalu će mu biti Grk Stefanos Cicipas.

Đoković je izneo očekivanja pred ovaj susret:

– Naravno da sam zadovoljan što sam u novom finalu. Zamišljao sam da se borim za još jedan trofej ovde, imao sam iskustva ovde ranije i to pomaže. Ali, sve to moram da potvrdim na terenu. Igram protiv Cicipasa koji igra veoma dobar tenis i biće motivisan da osvoji grend slem titulu. Znamo se dobro, igrali smo nekoliko puta međusobno. Znam šta me čeka, rekao je Novak, a zatim i dodao:

I dalje sam u formi i dok god mogu da se borim za grend slem trofeja, imam razloga da nastavim dalje. Imam podršku, ljubav i strast prema sportu. Volim tenis, igram ga i sa sinom, nisam se zasitioj u toj meri. Na finale gledam kao na presudan momenat, pristupam mu kao da mi je poslednje. Daću bukvalno sve od sebe da pobedim.

Do sada su njih dvojica odigrali 12 duela, a trenutno je 10:2 za srpskog tenisera.

– Nema mnogo tajni, igrali smo skoro na svim podlogama, mislim da nismo samo na travi. Sada je malo sazreo, sada je verovatno na vrhuncu mogućnosti. Ovo je meč njegovog života, igra za grend slem trofej i prvu poziciju na ATP listi. Gledao sam ga, igrao je dobro, ali znam kako taktički da se spremim za njega. Eto, i ja sam pružao neke od najboljih partija. Spreman sam da idemo do kraja, pet setova – pet setova. Pet sati – pet sati. Radujem se izazovu, ovo finale je, s obzirom na našu formu, očekivano.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE