EL: Partizan napokon slavio kao gost u derbiju na krilima Egzuma i Ledeja

U drugom evroligaškom derbiju košarkšai Partizana su se revnširali Crvenoj zvezdi pobedom 78:79.

Crvena zvezda je bolje otvorila utakmicu sa dve trojke, ali je posle tog inicijalnog vođstva 6:2, Partizan preuzeo kontrolu utakmice koju je držao do kraja poluvremena.

Igrali su crno-beli po notama Dantea Egzuma koji je uz Lesora sve poene postizao iz reketa i pred kraj prve četvrtine gosti su imali prvo osetnije vođstvo 11:19.

Ipak, domaću su do kraja prvog kvartala uspeli to preko Vildoze da spuste i sa 18:20 je završeno prvih 10 minuta.

U nastavu Partizan i dalje igra bolje i imali su konstantno vođstvo oko 5 poena prednosti. Crvena zvezda je u potpunosti zavisila od dvojca Nedović – Vildoza koji su postigli 27 od 37 poena na poluvremenu.

Partizan je ponovo ošao na 8 poena viška (37:45) trojkom Ledeja u poslednjim sekundama poluvremena i sa velikom razlikom, za ovaj meč, gosti odlaze na veliki odmor.

U trečem periodu Crvena zvezda je odigrala 9 minuta atomsku odbranu. Čak 3 napada su doveli da Partizanu istekne vreme, ali i sa druge stran crno-beli su igrali odličnu odbranu. I zahvaljujući tome vođstvo je i dalje bilo celokupnim tokom za Partizan.

Gosti su postigli 6 poena za 9 minuta, a onda trojkama Avramovića i Ledeja još 6 poena u poslednjem minutu trećeg perioda. Kod Crvene zvezde Nedović i Vildoza su ponovo sve kreirali, a na momente su pojavili Mitrović i Dobrić i posle 30 minuta 54:57.

U četvrtom periodu je nastavljena rovovska borba. Partizan je početkom ponovo napravio osetnijih 7 poena prednosti, ali je Dobrić sa dve trojke vratio domaće. Partizan je dugo bio bez koša pri rezultatu 60:63, ali crveno-beli to nisu koristili i uspeli su najviše da stignu do pola koša minusa na 5 minuta pre kraja.

Tada je 7 vezanih poena postigao Zak Ledej koji je držao Partizan na dva poseda više 64:70.

Vildoza trojkom vraća Zvezdu, a posle dobre odbrane promašuje veliki zicer posle ofanzivnog skoka da potpuno vrati domaće.

Sa druge strane Lesor sa 2 penala donosi 67:72 na nešto više od 2 minuta pre kraja.

Posle tajm auta Ivanovića, Zvezda vezuje 4 poena preko Nedovića i Dobrića i na 80 sekundi do kraja imamo novu dramu pri vođstvu Partizana 71:72.

Partizan preko Pantera sa penala dolazi do 2 laka poena koji su im bili preko potrebni, a u narednom napadu Nedović se okliznuo i izgubio loptu posle čega je na liniju penala stao i Dante Egzum.

Australijanac pogađa jedan penal, a Vildoza brzo i lako polaže na drugoj strani za 2 poena viška za Partizan.

Posle dužeg napada, Mitrović faulira Egzuma za dva penala i 17 sekundi pre kraja.

Ovoga puta je pogodio oba penala za 73:77, a sa druge strane ih je imao Luka Vildoza samo pet sekundi kasnije.

Posle tih penala kod izvođenja lopte došlo je do gužve da li je Egzum napravio faul u napadu, ali sudije posle pregledanja snimka su ostale pri odluci da ga nije bilo, a Egzum je 6 sekundi pre kraja imao nova 2 penala.

Egzum pogodio je oba penala i poveo 4 razlike, a Nedović u zadnjoj sekundi postiže trojku za konačnih 78:79 i Partizan dolazi do velike pobede. Zvezdi ostaje uteha da će u slučaju istog skora sa Partizanom imati bolji međusobni skor.

Najefikasniji kod Partizana su bili Ledej i Egzum sa po 20 poena, dok kod Zvezde Vildoza 26, Nedović 23.

Oba tima sad imaju skor 10-11.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OSTAO BEZ TRENERA: Ova stvar je ubrzala rastanak Đokovića i Ivaniševića

Srpski teniser Novak Đoković u nastavak sezone ulazi bez trenera. Nakon skoro pet godina, prekinuo je saradnju sa Goranom Ivaniševićem....

POVEZANE OBJAVE