Čak su i Grci ljubomorni na Večiti derbi!

Juče je odigran i drugi evroligaški Večiti derbi između košarkaša Crvene zvezde i Partizana.

Ovog puta su crno-beli vratili “brejk” i poneli pobedu iz Pionira. Kao i u prethodnom okršaju, Nemanja Nedović je pogodio trojku u poslednjoj sekundi, ali ovog puta nije bila dovoljna za pobedu, pa je tim sa Malog Kalemegdana ostao na zaostatku od pola koša.

Za razliku od srpskog, najveći grčki derbi između Panatinaikosa i Olimpijakosa je već godinama unazad redovna pojava u elitnom takmičenju, posebno otkako se prva faza igra po ligaškom sistemu.

Međutim, od grčkih kolega stiže priznanje da nečeg kao što je Večiti derbi nema ni u zemlji Helena. Svoje utiske je na Tviteru podelio Haris Stavru, novinar portala “Sport24”.

Ostaće zapisano da su Srbi sjajno organizovali dva meča, sa navijačima oba tima. Sa dobrom saradnjom, bez gotovo ijednog predmeta bačenog na teren, bez “otvorenih noseva” i sa navijačima koji su bodrili i pobednike i gubitnike. Mi smo nažalost prilično daleko, napisao je Stavru.

Grčki novinar je više tvitova posvetio ovoj utakmici, sa koje je podelio i nekoliko videa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE