Milojević pred nastavak sezone o učinjenom na pripremama, novim desnim bekovima, Prucevu, Lekoviću…

Fudbaleri Crvene zvezde započeće drugi deo sezone narednog vikenda protiv Vojvodine na Marakani. Borbu za titulu nastavljaju mirni, sa velikih deset bodova prednosti u odnosu na večitog rivala Partizan.

Crveno-beli su bili veoma efikasni i u pripremnim utakmicama, gde je doživljen jedan poraz od Ludogoreca, dok su u najvećem broju slučajeva upisane pobede. O urađenom je govorio trener Miloš Milojević.

Zadovoljan sam urađenim, odnosom igrača, time koliko smo i kako radili. Postoji kliše da “može bolje” i zaista je moglo, ali odradili smo dosta dobrih stvari i sa aspekta fizike i taktike smo veoma napredovali. Sve to moramo da potvrdimo u prvenstvu, od utakmice sa Vojvodinom pa do kraja šampionata. Nisam zadovoljan kako smo odigrali 45 minuta protiv Ludogoreca, ali mi smo tu utakmicu spremali tako da smo radili jako, imali trening ujutru, isprobavali stvari, želeli da vidimo šta možemo, a šta ne. Mogli smo i bolje pod tim umorom, ali je i to dobra škola za nas, ocenio je Zvezdin strateg.

On je govorio i o očekivanjima pred nastavak sezone.

Očekujte Zvezdu punu energije, željnu utakmica. U svakom meču ćemo ići na pobedu, to je naša dužnost, ali ćemo nastojati da igramo što lepše kako bi navijači bili u potpunosti zadovoljni. Idemo utakmicu po utakmicu, jer ništa još nije gotovo i niko u januaru nije postao šampion. Igra se do kraja maja, a lično mi je fokus na Vojvodini, do nje gledam, jasan je bio Milojević.

Isprobane su i neke nove taktičke varijante, što je posebno značajno kada se u obzir uzme činjenica da je Milojević preuzeo Zvezdu kada je sezona već odmakla.

U svim utakmicama smo tražili različite stvari. Ali konkretno, u dve smo igrali visoko gde sam zadovoljan izgubljenim loptama rivala koje smo iznudili. S druge strane, nisam bio zadovoljan sa 45 minuta protiv Ludogorea, ali opet, jedno je kad se šest dana pripremaš za meč, a drugo je ovo. Jednostavno, nismo želeli da nam utakmica sa Ludogorecom pokvari šest dana treninga. Ne mogu da izdvojim jednu utakmicu kojom sam najzadovoljniji, ali mi se svideo karakter igrača. Iako smo promašivali šanse i primali golove, uspevali smo da se dignemo i preokrenemo utakmicu, rekao je mladi trener.

Nakon polusezone sa samo jednim klasičnim desnim bekom – Markom Gobeljićem, u nastavak borbe za duplu krunu se ulazi sa novopridošlicama Lazarom Nikolićem i Aleksom Vigom.

Zadovoljan sam obojicom, imaju kvalitet i radimo na tome da se što pre uklope u grupu. Mislim da će biti dobri igrači za Zvezdu, smatra trener branioca titule.

Posebno je pohvalio i letošnje pojačanje iz Rusije Jegora Pruceva, kao i štopera Stefana Lekovića, koji je takođe pre šest meseci prekomandovan iz Grafičara.

Ne volim da izdvajam, ali njih dvojica su odskočila najviše. Prucev ima drugačiju radnu etiku u odnosu na naše mlade. Bori se i radi utakmicu, nije mu sve u zabavi, uz to ima enormne fizičke predispozicije i izuzetno je nezgodan za čuvanje. Takođe, pokriva velik prostor i uz malo mirnoće će biti efikasniji, ocenio je Milojević.

Osvrnuo se trener crveno-belih i na ostale mlade igrače.

Svi igrači koji su ovde imaju kvalitet, a nema sumnje da su mladi Zvezdina budućnost. Nastojimo da radimo od nedelje do nedelje, ali imamo odgovornost i da stvaramo igrače za budućnost. Približavamo ih zahtevima, i u nekim mečevima mogu da isprate to, a za neke im treba još rada. Kvalitet imaju, ali moraju da budu uporni, radni i strpljivi. S naše strane, mi ćemo probati da im ukažemo što više možemo prilika, ali Zvezda nije klub bez ambicija, već je svaki rezultat bitan i nije dobro da oni osete da se na njima nešto lomi, u slučaju da ne odigraju kako treba. Smatram da za mlade igrače treba birati utakmice kako bi izrasli u ono što će nam posle trebati u kontinuitetu od njih, zaključio je Milojević.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BURNO U KRUŠEVCU: Poznato ko vodi Napredak tokom PO

Fudbaleri Napretka ove sezone igraće u plej-ofu Superlige Srbije. U prvom kolu gostuju ekipi Mladosti. Ali sa novim trenerom pošto...

POVEZANE OBJAVE