PETRIĆ O NASTAVKU SEZONE: Glavni cilj je da igramo fudbal!

Trener Partizana Gordan Petrić odgovarao je na pitanja novinara pre početak prolećnog dela prvenstva.

Crno – beli prvo gostuju Napretku u nadi da će stići 10 bodova zaostatka za Crvenom zvezdom.

Šef struke Partizana govorio je o pripremama:

Ovih 16 dana u Beleku poslužilo nas je vreme, imali smo odlično uslove! Ne znam da li je ikada bilo ovde ovako. Ponašanje igrača i sve što smo prethodno planirali, na fizičkom planu, odrađeno je maksimalno. Ako me pitate da li smo zadovoljni – jesmo. Spremni smo za nastavak prvenstva! Dosta mladih je dobilo šansu, ne znam da li je neko pre dobijao ovoliku minutažu kao sada. Kombinovali smo, samim tim, sastave za svaku utakmicu. Imali smo i po dve utakmice dnevno.Da li smo pogrešili. – ne znam. Što se tiče rezultata mečeva tokom priprema, to nije bitno za mene. Bilo bi lepo da smo dobili neku više. Ono što je najvažnije je da smo fizički spremni, tu nema problema, rekao je on.

Upitan za očekivanja pred meč sa Kruševljanima, on kaže:

Znam prvih 11. Pravimo sliku za prvi meč protiv Napretka. Ali, to ne znači da će ta ista ekipa igrati i protiv Mladosti GAT. Igrači moraju da se ponašaju takmičarski, posebno u početku. Napredak je vrlo nezgodan protivnik! Da li će teren dozvoljavati da igramo našu igru, videćemo. Znamo sastav za taj meč. Sigurno ćemo biti bolji nego jesenas. Bitna nam je prva utakmica, a od Napretka će se dosta toga iskristalisati. Nemamo Uroševića, ali Šehović je dobro odradio mečeve i možda je u nekima pokazao da je napredovao u odnosu na pre, dodao je.

-Dotakao se i pojačanja:

Ne interesuju me igrači samo da bi došli, već samo onaj koji će napraviti ozbiljnu razliku u odnosu na igrače koje več imamo. Dakle, ne isti kvalitet ili sličan, već veći. Rekao sam da bi bilo dobro da Haziza dođe, on je kvalitetan. Možda bih time i duplirao igrače na toj poziciji, ali on je igrač za naredne dve – tri godine. Samo kvalitet nam je potreban, neko ko je mnogo bolji od trenutnih. Ili neko ko će u narednom periodu biti bitan, ne mora da igra sada. Imam igrače sa kojima mogu da izguram do juna sve. Ponavljam, voleo bih da imam mnogo dobre igrače, ali neću da dovodim slične kao što ih imam. Već da bude mnogo, mnogo bolji. To je moj stavU, ali uvek ima neko iznad mene, objašnjava Petrić.

Na kraju je govorio o ambicijama:

Glavni cilj je da igramo fudbal, a ne da se igramo fudbala. Videlo se i večeras da smo se nekad i igrali fudbala. Cilj mi je da igrači to shvate, a mislim da su pohvatali priču. Moraju da odrade svoj posao, da završe to i idu kući. Nekad se igramo fudbala, a to kod nas možda i može da prođe, zbog protivnika i odnosa u kvalitetu. Ipak, cilj je da kad Partizan igra – da rivali znaju da će naići na težu priču u odnosu na druge protivnike, zaključuje Petrić.

Na sajtu kluba objavljen je kompletan razgovor sa ovim strategom. Partizan će meč na gostovanju Napretku igrati u nedelju od 14:30.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Švjontek u finalu turnira u Madridu

Teniserka iz Poljske Iga Švjontek plasirala se u finale Mastersa u Madridu. Ona je slavila ubedljivo sa 6:1, 6:3...

POVEZANE OBJAVE