BLISTALI ILIĆ I LAZAREVIĆ: Zvezda pobedom protiv FMP Meridian najavila duplo kolo EL!

KK FMP Meridian -KK Crvena zvezda Meridianbet 84:99 (19:24, 23:30, 24:24, 16:19)

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet, savladali su FMP Meridian u susretu 17. kola Evrolige. Na ovom meču iskočili su igrači koji su dobijali manju minutažu, odmenivši nosioce igre.

Crveno beli su u meč krenuli sa petorkom Kampaco, Dobrić, Nedović, Mitrović i Bentil. FMP Meridian je počeo susret u sastavu Valinskas, Vujičić, Dženkins, Stepanović, Izundu.

Utakmicu je poenima otvorio Ben Bentil. FMP je bio napadački bolji u prvim minutima. Zvezda je bila nervozna i bez koša iz igre na startu susreta uz jednu izgubljenu loptu Kampaca. Tek nakon četiri minuta, prvi pogodak iz igre za Zvezdu postigao je Mitrović za vođstvo 10:9.

Tokom celog prvog perioda, obe ekipe su se često smenjivale u vođstvu. Serijom 9:0 i uz poene Lazarevića i Nedovića, crveno – beli stižu do prvog osetnijeg vođstva 19:12. Sa prednošću su otišli posle prvog perioda.

Šaranović je pogodio oba bacanja na početku druge deonice. I taj deo igre je bio neizvestan pošto je FMP Meridian držao priključak. Izabranici Duška Ivanovića ponovo prave seriju kojom stižu do dvocifrenog vođstva 35:25. Ot tad su ga održavali do odlaska na odmor ubacivši rivalu 50 poena za poluvreme.

Prevagu je doneo bolji procenat šuta za tri poena dok su izjednačeni u procentima bili za dva. Stefan Lazarević je odigrao savršeno poluvreme sa 14 pogodaka bez i jednog promašaja. Pratio ga je Dalibor Ilić sa 11 koševa. Valinskas je bio jedini dvocifreni sa 14 koševa u timu FMP Meridian.

Bo Bič trojkom otvara drugo poluvreme. Bolje su ga započeli igrači FMP Meridian kao i prvu četvrtinu. Uspeli su da razliku spuste na jednocifren minus. Zvezda je odmah to odbila i vratila se na dvocifreni višak od 67:56 sredinom četvrtine. Uvećali su ga i do maksimalnih +16. Džon Holand je trojkom okončao treću četvrtinu.

Na startu četvrte deonice prve poene postiže Dalibor Ilić. Zvezda je na početku imala 8:2. Boljom igrom su još više uvećali razliku koja je iznosila i +22.

Potom su crveno – beli rutinski priveli meč kraju za niz od dva meseca bez poraza u regionalnom takmičenju. FMP Meridian je samo uspeo da ublaži poraz.

Zvezdu je sa 16 poena predvodio Dalibor Ilić. Dobrić je dodao 15 a Stefan Lazarević 14. Valinskas je u redovima FMP Meridian postigao 22 poena uz 11 Bo Biča.

Crvenu zvezdu Meridianbet sada očekuju dueli sa Virtusom i Armanijem u duplom kolu Evrolige pre meča sa Igokeom. FMP će gostovati ekipi Budućnosti u Podgorici narednog vikenda.

Foto: KK FMP Meridian

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE