JAČI OD SVEGA: Novak Đoković je šampion Australijan opena!

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je titulu na Australijan openu. On je u velikom finalu savladao Grka Stefanosa Cicipasa sa 3:0 u setovima (6:3, 7:6, 7:6).

Otvorio je Novak sjajno meč, bio je siguran na svoj servis, a zatim i zapretio brejkom, ali Cicipas je uspeo da se izvuče i osvojio prvi gem na svoj servis i izjednači na 1:1.

Bio je srpski teniser izuzetno motivisan, ekspresno je osvajao poene na svoj servis, a zatim je i došao do brejka Cicipasovom duplom servis greškom. Bio je Srbin siguran na svoj servis i može se reći da je lako došao do prvog seta, a rezultat je bio 6:3 u korist Đokovića.

Drugi set je bio potpuno drugačiji, oba tenisera su bila sigurna na svoj servis sve do rezultata 5:4 za Cicipasa kada je Grk imao set loptu na Đokovićev servis, ali je Srbin uspeo da se izvuče i izjednači na 5:5. Bili su sigurni na svoje servise pa je došlo do taj brejka. Novak je odman napravio brejk i poveo sa 4:2, međutim suledio je blagi pad u igri, duplom servis greškom jer dopustio Grku da mu se približi, ali ipak je još jednom dokazao da je pod pritiskom nabolji i uspeo je da osvojio taj-brejk (7:4) što znači i set i povede sa 2:0.

Velika borba se vodila u trećem setu, Cicipas je na samom početku napravio brejk, ali Novak je odmah uzvratio. Igrali su se dugi poeni, ali obojica su u nastavku bila sigurna na svoj servis. Kod rezultata 5:4 za Novaka, Srbin je zaigrao snažnije na servis protivnika i ozbiljno mu zapretio, ali Grk je dobro odservirao i izjednačio na 5:5.

Bili su sigurni i u nastavku na svoje servise pa je i treći set otišao u taj brejk. Napravio je Novak na startu dva mini brejka i bio siguran na svoj servis pa je brzo bilo 3:0. Uspeo je Cicipas da se vrati, ogromna borba se vodila, ali Novak je još jednom dokazao da je najbolji teniser svih vremena, osvojio je i ovaj taj-brejk (7:5) i još jednom trijumfovao na Australijan openu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda ostaje bez jednog od najboljih igrača

Najveća dilema u Crvenoj zvezdi tokom leta bila je da li se odreći visokog obeštećenja i zadržati Osmana Bukarija...

POVEZANE OBJAVE