Pobeda crno-belih: Partizan bolji od Mornara

U okviru 17. kola ABA lige košarkaši Partizana savladali su na svom terenu ekipu Mornara rezultatom 92:74.

Prva četvrtina protekla je napadački, kod Partizana najbolji je bio Janis Papapetru koji je pogodio tri trojke iz četiri pokušaja dok je goste predvodio Gregor Glas doskorašnji igrač crno-belih. Slovenac je proveo celu četvrtinu na parketu i za 10 minuta je upisao 10 poena. Tokom cele četvrtine Mornar je imao malu rezultatsku prednost, ali je Partizan dobio sa 28:26.

Mornar je i u drugoj četvritini odlično parirao Partizanu, pa se na poluvreme otišlo rezultatom 41:41.

Tim Željka Obradovića je tek trećoj deonici uspeo da stvori kakvu takvu prednost, a najbolji je bio Avramović. Stekli su crno-beli tada maksimalnih +9 i usledilo je novo opuštanje pa je Obradović pri rezultatu 60:57 morao da pozove još jedan tajm-aut.

Prvu dvocifrenu prednost od početka utakmice Partizanu je imaona početku poslednje četvrtine, kada su crno-beli poveli sa 74:62, trojkom Trifunovića. Rutinsko odrađivanje posla videlo se u poslednjoj četvrtini gde je Partizan uglavnom držao visoku prednost i na kraju ubedljivo slavio sa 92:74.

Najbolji u Partizanu bio je Papapetrusa 19 poena, Smailagić je upisao 15, Ledej 14, a Avramović 13, uz osam asistencija.

U ekipi Mornara Gregor Glas je bio najefikasniji sa 20 poena i pet skokova, a Kris Džons ga je pratio sa 15 poena i osam uhvaćenih lopti.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRED POLUFINALE: Partizan kompletan protiv Podgoričana

Košarkaši Partizana u polufinalu ABA lige igraju protiv Budućnosti. U duel ulaze nakon eliminacije Igokee. Budućnost je lako izašla na...

POVEZANE OBJAVE