PRED GOSTOVANJE PARTIZANU: Asvel poražen od Obradovića u evroligaškom derbiju, Moneke odličan (VIDEO)

Košarkaši Monaka slavili su na gostovanju protiv Asvela sa 72-63, u evroligaškom derbiju 19. kola francuskog prvenstva.

Veoma tvrda utakmica, tipična za francusko prvenstvo, protekla je većim delom u egalu, gde je pritom domaćin bio u prednosti tokom čitave druge deonice, do poluvremena kada je rezultat poravnat – 34:34.

Od starta drugog poluvremena je tim Saše Obradovića preuzeo primat, ali razlika nije bila značajna sve do same završnice. Presudna je bila trojka Majka Džejmsa proizašla iz duela sa Nandom De Koloom.

Novo pojačanje tima iz Kneževine Čima Moneke, koji je potvrdio da je za njega postojalo interesovanje Partizana, pokazao se odlično na obe strane terena, sa puno atraktivnih poteza i dominacijom u skoku. Na kraju je sakupio 12 poena i 6 skokova.

Pored njega, u pobedničkom timu se najviše istakao Eli Okobo sa 20 poena i 8 skokova, dok je Majk Džejms imao 13 poena i 4 asistencije.

U timu iz Liona je Obasohon postigao 16, Di Bost 13, a Dialo 10 poena. De Kolo se zaustavio na 8 poena i 4 završna dodavanja.

Asvel u utorak gostuje ekipi Partizana u sklopu 22. kola Evrolige.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Problem u najavi: Duljaj najavio sebi novu kaznu

U 173. večitom derbiju suspendovanog Igora Duljaja zameniće Albert Nađ, a komunikacija trenerskog tandema mogla bi da izazove dodatne...

POVEZANE OBJAVE