Dominacija Partizana: Crno-beli razbili Asvel

U okviru 22. kola Evrolige košarkaši Partizana su u prepunoj Areni savladali Asvel rezultatom 92:71.

Na početku utakmice vodila se izjednačena borba dva rivala. Posle prvih pet minuta bilo je nerešeno 11:11 uz čak devet poena kapitena Partizana Kevina Pantera. On je do kraja prvog poluvremena upisao 17 poena, i bio je najefikasniji u ekipi Partizana koja je gotovo sve vreme imala rezultatsku prednost koju je uvećavala.

Partizan je stigao do desetak poena prednosti, tu razliku je održavao i u najvećem delu druge četvrtine. Arena je proključala u 18. minutu posle dve uzastopne trojke Džejmsa Nanelija koje su crno-bele odvele na 43:27.  U samom finišu prvog poluvremena odličan je bio i Dante Egzum što je bilo dovoljno da Partizan ode na poluvreme pristojnim vođstvom od 50:36.

Crno-beli su fantastično započeli drugo poluvreme, za samo dva minuta igre u trećem kvartalu Partizan je stigao do 19 poena prednosti. Ekipa Željka Obradovića je u finišu treće deonice još jednom dodala gas i serijom 12:0 došla do ogromnih 29 poena viška – 75:46.

Partizan je u poslednjoj četvrtini malo popustio i Asvel je uspeo da smanji prednost domaćih. U jednom trenutku su gosti uspeli da se vratie na manje od 20 poena minusa (80:61), ali ubedljiv trijumf Partizana nije dolazio u pitanje.

Kapiten Kevin Panter je bio najefikasniji u ekipi Partizana sa 22 poena, Egzum je upisao 13, Lesor 12, a Naneli 10 poena.

U Asvelu je najbolji bio Jusufa Fal sa 14, uz šest skokova i Pons sa 14 poena, a najbolji igrač gostiju Nando De Kolo je zaustavljen na sedam poena i četiri skoka.

Partizan u narednom kolu, već u petak gostuje Žalgirisu u Kaunasu, dok će Asvel ugostiti Virtus.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE