NAJLOŠIJA PARTIJA OD DOLASKA IVANOVIĆA: Zvezda demolirana u Bolonji

Košarkaši Crvene zvezde nastavljaju seriju loših rezultata u Evroligi, pošto su doživeli treći uzastopni poraz na gostovanju Virtusu u Bolonji sa 84-72.

Crveno-beli su od samog starta veoma loše ušli u utakmicu, koja je otvorena serijom od devet poena domaćina, posle trojke Miloša Teodosića. Posle poena Kajla Vimsa je ostvarena i prva dvocifrena prednost (13-2) posle tek nešto više od tri minuta igre.

Najgore je tek usledilo, pošto je tim Serđa Skariola vezao 12 uzastopnih poena i tako poveo sa 27-9 na dva minuta do isteka prvog perioda! Teško je bilo konsolidovati se u takvoj situaciji, pa je posle deset minuta srpski tim gubio sa 30-14.

Odmah je loše krenulo i nakon povratka sa kratke pauze, pošto je novi šut van linije 6,75 ubacio Marko Belineli. Naznaku nešto bolje igre Zvezde dao je Luka Vildoza koji je odmah uzvratio istom merom nekadašnjem NBA košarkašu.

Pre svega poenima Vildoze i Stefana Lazarevića gosti uspevaju da spuste zaostatak na -11 (40-29) na nešto manje od 4 minuta do istekao prvog poluvremena, ali to je najviše što su mogli. Bilo je vidljivo da tim Duška Ivanovića ne pronalazi adekvatna rešenja u napadu.

Međutim, održali su nadu pošto su gubili sa 48-35 na polovini meča.

Zvezda je dobro otvorila drugo poluvreme, trojkom Dobrića iz ugla posle odlične akcije. Delovalo je da je propuštena prilika da se uradi nešto više kada posle ukradene lopte sa leđa istog igrača nije realizovana kontra, kojom bi se zaostatak sveo na jednocifren posle dužeg vremena.

Nakon toga su se ozbiljno raspucali domaći košarkaši, a crveno-bele je održao kapiten Branko Lazić koji je uzvraćao trojkama u dva uzastopna napada.

Čini se da je sva nemoć našeg predstavnika bila oličena u napadu u kom Vildoza, ne pronašavši bilo kakvo rešenje, nije uspeo ni da uputi loptu kao obruču. Vidljivo je bilo da se ulila velika nesigurnost u igrače Zvezde, pošto su mnogi napadi završavani potpuno nerezonskim pokušajima.

Tako je treći kvartal završen rezultatom 70-51, a u poslednjem delu utakmice je Virtus rutinski sačuvao veliku prednost.

Zanimljivo je da Miloš Teodosić na kraju nije pustio da vreme isteče, već šutnuo i pogodio trojku, ali na drugoj strani mu je uzvratio Ognjen Dobrić. Jasno je da su timovi svakog trenutka svesni neizvesnosti takmičenja i važnosti razlike.

Uzalud je Luka Vildoza bio najefikasniji na utakmici sa 20 poena, na šta je dodao i 3 asistencije, pošto je u Zvezdi još jedino dvocifren bio mladi Dalibor Ilić sa 10 poena, uz 7 skokova i asistenciju.

U pobedničkom timu je Tornike Šengelija postigao 15 poena, uz po 4 skoka i asistencije, Kajl Vims je imao dva poena manje, a francuski dvojac Kardinjer i Žaite po 11 poena. Srpski plejmejker Miloš Teodosić postigao je 6 poena za italijanski tim, ali se ponovo istakao asistencijama, kojih je sakupio 9.

Crvena zvezda već za dva dana igra protiv drugog italijanskog predstavnika Olimpije iz Milana.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: Orlando na +38, Fila i moćni Embid imali odgovor (VIDEO)

Sinoć su se u najjačoj ligi sveta igrala tri duela plej-ofa. Denver je poveo sa 3:0 protiv LA Lejkersa. Orlando...

POVEZANE OBJAVE