EVROLIGA: Radonjićev PAO nemoćan u Madridu, nije bolje prošla ni Alba protiv Obradovića

U poslednjim utakmicama 22. kola Evrolige, koje se igra kao deo duplog programa ove nedelje, ubedljive pobede ostvarili su Monako i Real Madrid.

Tim Saše Obradovića je slavio na gostovanju berlinskoj Albi u veoma efikasnom okršaju sa 102-84.

Nije delovalo da će se utakmica tako odvijati pošto je Alba vodila skoro sve vreme tokom prve četvrtine. Ipak, već do poluvremena su gosti stekli 15 poena prednosti, koju su uz nešto manje oscilacije početkom poluvremena održavali do kraja. Tokom trećeg kvartala imali su i 22 poena viška.

Najzaslužniji za pobedu bio je Donatas Motejunas sa 22 poena i 3 skoka. Pored njega, Majk Džejms je imao 13 poena – uz 4 skoka i 6 asistencija – dok su po 12 ubacili bivši košarkaš Zvezde Džordan Lojd (5 asistencija), Eli Okobo (6 asistencija) i Otara.

U poraženom timu je Jani Vecel upisao 17, a Gabrijele Prosida poen manje.

Za razliku od Obradovića, drugi bivši trener Crvene zvezde Dejan Radonjić prošao je neslavno u Madridu protiv Reala, pošto je njegov Panatinaikos poražen sa 83-68.

Kraljevski klub je već u prvoj deonici stekao +14, a razlika je do kraja prvih 20 minuta narastala i na 21 poen prednosti, što je na kraju bila i najveća na meču, ali je domaćin rutinski održao dvocifrenu prednost sve vreme.

Uzalud je najefikasniji bio Pariz Li sa 17 poena. U grčkom timu su pored njega još bili dvocifreni Marijuš Grigonis sa 12 poena (4 skoka, 2 asistencije) i Dvejn Bejkon sa 11 poena, na šta je dodao i 5 skokova i 3 završna dodavanja.

U pobedničkom timu je Geršon Jabusele postigao 16, Mario Hezonja 14, a Džanan Musa 12 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda obnovila interesovanje za veliku zimsku želju!

Seol Jong Vu bio je velika želja Crvene zvezde tokom zimskog prelaznog roka, ali pregovori nisu uspešno završeni. Južnokorejski...

POVEZANE OBJAVE