HRVAT STAO U ODBRANU ĐOKOVIĆA: Razmotrio i “GOAT” pitanje

Srpski teniser Novak Đoković nedavno je osvojio jubilarnu 10. titulu na Australijan openu, čime se vratio na prvo mesto svetske rang-liste, ali i izjednačio sa Rafaelom Nadalom na vrhu po broju osvojenih gren slemova u istoriji tenisa, pošto sada obojica imaju po 22 najvrednije titule.

Dodatno na značaju ovoj tituli daje povreda koja je našeg tenisera mučila sve vreme tokom turnira, a koju je zaradio protiv Medvedeva u Adelejdu. Mnogi su međutim bili sumnjičavi kada je reč o tome. Ipak, u odbranu srpskog tenisera stao je nekadašnji hrvatski TOP 10 teniser Mario Ančić.

Mediji uvek žele da stvore neku tenziju. Možda gledam po sebi, ali ako ne možete da hodate, igrajte dalje. Nadal i Đoković su igrali kroz bol bezbroj puta, posebno sada kada je svaki slem važan i ne vidim razlog zašto bi neko lažirao povredu. Negde sam pročitao da između mečeva Đoković uopšte ne bi trenirao, već samo primao terapiju, a taj dan između je veoma važan za osveženje i pripremu za sledeći meč. Zašto bi neko radio protiv sebe. Mora da postoji dobar razlog za preskakanje tog dana, izjavio je Ančić za “Sport klub”.

On je govorio i o trci za najvećeg svih vremena.

–  Ako bi se danas podvukla crta, to bi bio Đoković. Rezultati to potvrđuju. Izjednačeni su po osvojenim grend slemovima, ali Đoković ima bolji odnos sa Rafom, ima više gren slem finala, dva puta je osvojio sve masterse, šest puta finalni masters, a Rafa ni jednom, smatra nekadašnji osvajač Dejvis kupa i 7. teniser sveta.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezdin igrač na meti tima iz La Lige: Španci žele Hvanga

U subotu i sredu igrala se dva derbija, a ti mečevi privukli su brojne skaute. Kako javlja MaxBet Sport predstavnike su...

POVEZANE OBJAVE