LONDON JE MALI ZA BUDUĆNOST: Lajonsi poraženi u Podgorici i zaostali na tabeli, uzalud blistao Deker

Košarkaši podgoričke Budućnosti savladali su u 13. kolu Evrokupa londonske Lajonse sa 78-68, u svojoj dvorani “Morača”.

Na taj način se predstavnik ABA lige vratio na pobednički put posle poraza od Promiteasa u prethodnom kolu, i “pobegao” dodatno na tabeli upravo današnjem rivalu. Tako je sada Budućnost na šestom mestu grupe B sa 8 pobeda, dok tim iz Velike Britanije ima tri manje na mestu iza.

Tim Vlade Jovanovića vodio je od samog početka, ali nije uspeo da reši utakmicu u ranijoj fazi, pošto je razlika varirala.

Činilo se da će domaći tim lakše dobiti utakmicu pošto je maksimalnih +14 dostigao već u finišu druge četvrtine. Ipak, Lajonsi su na nešto više od tri minuta do isteka trećeg kvartala ozbiljno pripretili i smanjili na samo 4 poena razlike (43-39), ali je opasnost odmah trojkom otklonio Marko Jagodić-Kuridža.

Isti igrač je novim pogotkom van linije 6,75 na 10 sekundi do isteka ovog dela vratio dvocifrenu prednost (54-44), koja je održavana na tom nivou sve do kraja.

Uzalud je blistao večeras nekadašnji NBA igrač Sem Deker sa 27 poena i 8 skokova. Jedini koji je pored njega bio dvocifren u gostujućem sastavu bio je domaći košarkaš Ovi Soko, koji je uz 11 poena imao i 4 skoka i 2 asistencije.

U Budućnosti je Erik Grin bio najefikasniji sa 16 poena, ali je se najviše istakao Tre Bel-Hejs sa dabl-dabl učinkom od 14 poena i 10 asistencija, na šta je dodao i 4 skoka.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

FINALE PRE FINALA: Poznati parofi polufinala Kupa Srbije

Voljom žreba u polufinalu Kupa Srbije sastaće se Crvena zvezda i Partizan, odnosno Radnički 1923 i Vojvodina. Žreb je odlučio da...

POVEZANE OBJAVE