Obradović izneo očekivanja pred Žalgiris!

U meču 23. kola Evrolige, košarkaši Partizana gostuju Žalgirisu.

Crno-beli su u sjajnoj formi, imaju nekolike uaszupne pobede, a trener Željko Obradović je izuzetno oprezan pred ovaj susret.

– Žalgiris igra mnogo bolje na svom terenu pogotovo se to vidi u procentu šuta koji je za nekih 10 odsto veći kod kuće nego na strani, takođe i broj skokova kako pod njihovim košem tako i pod protivničkim. Oni na pozicijama 2 i 3 imaju dominantne igrače i pokušavaju da igraju na niskom postu, gde je i Šmits odličan uz probleme sa povredama nalaze rešenja na spoljnim pozicijama i plus Ulanovas koji je opasan, a i Lekavičijus koji je brz pokreće ritam, a to su neke bitne stvari o kojima razmišljamo, rekao je Obradović i dodao:

– I za nas i za njih je ovo vrlo važna utakmica, mi smo gledali sve što su igrali u zadnje vreme, gledaćemo ih i večeras protiv Efesa. Oni imaju mnogo preuzimanja, teraju protivnika da gubi loptu, imaju mnogo bolji procenat šuta kod kuće i mnogo su agresivni.

Na pitanje da li su njegovi izabranici u usponu forme ili je nešto drugo u pitanju, Obradović je rekao:

-Ja mislim da mi igramo bolju odbranu i tu sve počinje, a i da igramo pametnije u napadu. Ja sam prezadovoljan ovom činjenicom odnosa izgubljenih i ukradenih lopti, pogotovo kako smo igrali u poslednje dve tri utakmice i to je neki put kojim moramo da težimo da idemo znači da osvojene lopte budu nešto što je prepoznatljivo u igri Partizana uz manje izgubljenih pogotovo nepotrebnih kao na startu sezone i da svi učestvuju na skoku što je jako bitan segment igre.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE