EL: Španski klubovi polovični u neizvesnim završnicama, Jaramaz odličan, Veseli nadomak dabl-dabla

Košarkaši Crvene zvezde su nažalost nastavili loš niz rezultata u Evroligi večerašnjim porazom od Olimpije u Milanu, a pored te istovremeno su odigrane još dve zanimljive utakmice.

Barselona je u Blaugrani savladala minhenski Bajern sa 72-70.

Većim delom utakmice je vodio tim Šarunasa Jasikevičijusa, ali nijednog trenutka nije uspevao da prelomi utakmicu, a gosti su u jednom trenutku početkom drugog poluvremena čak došli i do preokreta.

Uzalud je na kraju ipak bila odlična partija Ognjena Jaramaza, koji je ubacio 12 poena, uz 2 asistencije i jedan skok.

Efikasniji od njega, što u bavarskom timu što na utakmici, bio je samo Nik Vajler-Veb sa 15 poena, na šta je dodao i 3 skoka.

Kod pobednika je Nikola Mirotić upisao 12 poena, uz 3 skoka i asistenciju, dok je Jan Veseli bio nadomak dabl-dabla sa 10 poena i 9 skokova, na šta je dodao i 2 asistencije.

Srpski reprezentativac Nikola Kalinić upisao je 4 poena i jedan skok.

Valensija se na kraju nije radovala, takođe u Španiji, pošto je u utakmici koja je obeležena preokretima poražena u neizvesnoj završnici od Makabija sa pola koša razlike – 94:93.

Posle ujednačene prve četvrtine, domaćin je vodio čitavu drugu, u jednom trenutku i sa 10 poena razlike, koja je na kraju ostvarena i na polovini utakmice, kada je vodio sa 55-45.

Međutim, nakon povratka na parket viđena je serija gostiju 16-4 i preokret, posle čega su vodili skoro sve do samog kraja, ali je Valensija konačno izjednačila u samom finišu, kada je rezultat bio 92-92.

Ipak, Vejd Boldvin je pogodio za 94-92, a na drugoj strani Džered Harper realizovao samo jedno bacanje i nije uspeo da odvede meč u produžetak.

Harper je upravo bio najefikasniji igrač utakmice sa 20 poena, na šta je dodao i 3 asistencije, a pratili su ga Kremen Prepelič sa 15 poena (4 asistencije) i Kris Džons sa 13.

U pobedničkom timu je Vejd Boldvin zabeležio 19 poena, 3 skoka i 4 završna dodavanja, ali se najviše istakao Bonzi Kolson sa dabl-dabl učinkom od 17 poena i 12 skokova. Isti broj poena imao je i Džon Dibartolomeo.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE