Obradović pred Žalgiris istakao ko je najopasniji za njegov tim

Košarkaši Partizana igraju vrlo važan meč u petak u okviru 23. kola Evrolige protiv Žalgirisa.

Litvanci su direktan konkurent crno-belima u borbi za plej-of, i sa pobedom u Kaunasu bi imali dve pobede u međusobnom skoru što bi moglo da bude veoma važno u nastavku takmičenja.

Trener Željko Obradović ističe da Žalgiris u Kaunasu je drugačija ekipa nego u gostima.

– Činjenica je da Žalgiris igra mnogo bolje na svom terenu. Procenti šuta su im skoro za 10 procenata veći nego u gostima, takođe i broj skokova… Igraju sa visokom postavom, igraju sa igračima na poziciji dva i tri koji su dominantni, koji pokušavaju da igraju na nikom postu. Imaju Šmitsa koji je takođe tu veoma dobar. Uz probleme koje su imali sa povredama oni pronalaze rešenja jer ti igrači mogu da igraju na razlitičim pozicijama. Plus Ulanovas, koji je na niskom postu skoro svim timovima u Evroligi pravio probleme i Lekavičijus, kao neko ko pokreće ritam, ko ulazi sa klupe, izuzetno brz igrač. To su najbitnije stvari o kojima razmišljamo u pripremi ove utakmice, zaključio je trener Obradović. 

Meč počinje u 19 časova, a u Beogradu crno-beli su slavili 87:76.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE