ŠUT PREKASNO PRORADIO: Zvezda izgubila i u Milanu

Košarkaši Crvene zvezde iz Italije se vraćaju bez ijedne pobede, pošto su posle Virtusa poraženi i od milanske Olimpije sa 74-68.

Nijednog trenutka domaćin nije prelomio utakmicu u ranijoj fazi, čak je naš tim bio veoma blizu da se vrati u poslednjih pet minuta, ali se nije moglo bez šuta, koji je tek tada počeo da radi.

Kao i u utakmici pre dva dana u Bolonji, ni protiv drugog italijanskog tima crveno-beli nisu dobro otvorili. Nikako nisu dolazili do šuta za tri poena, promašivši sva četiri, ali su iz veće blizine bili uspešniji, pa su na kraju prvog dela, iako konstantno u zaostatku, gubili sa samo 22-18.

Na početku drugog perioda usledila je međutim ključna serija od 11-2 domaćina, za koju je najzaslužniji bio Johanes Fojtman, koji je ubacio i jednu trojku, a nakon poena nekadašnjeg igrača Mege Timoti Luvavua na semaforu je pisalo 31-20, čime je po prvi put dostignuta i dvocifrena prednost.

Nije i dalje išao šut, a najviše što je tim Duška Ivanovića uspevao jeste da se na momente vrati u jednocifreni minus.

Nije ni timu Etorea Mesine naročitao išao šut iz daljine, ali su ipak na poluvremenu vodili sa 45-32, što dovoljno govori o padu forme srpskog kluba. Veoma loš procenat u šutu van linije 6,75 malo su popravili u završnici razmenom trojki – sa jedne strane bivši igrač Zvezde Bili Beron, a sa druge bivši igrač Milana Ben Bentil.

Nakon povratka sa velikog odmora srpski tim je nastavio seriju promašaja trojki, a Olimpija održavala stečenu zalihu, sve do polovine deonice, kada je Luka Mitrović sa 4 uzastopna poena ponovo vratio razliku na jednocifren nivo, kada je nakon ukradene lopte Dejvisu od strane Bentila, poentirao u kontri za 52-44.

Međutim na ovom talasu Zvezdini košarkaši nisu uspeli da naprave veću seriju, čemu je ponovo kumovao šut, pošto su ubrzo u istom napadu jednu za drugom trojke promašili Nedović i Vildoza i tako nastavili seriju neuspešnih pokušaja. Posle realizovana dva bacanja Ilića, odnosno jednog Markovića, u završnici se naš tim održao u životu i gubio sa 59-49.

Nastavili su gostujući košarkaši seriju i na početku poslednjeg kvartala poenima mladih Ilića i Petruševa, pa je zaostatak smanjen na samo 6 poena (59-53), što je bila najmanja razlika još od ulaska u drugi period.

Bez šuta se ipak nije moglo, a konačno je proradio u drugom delu poslednje četvrtine, kada su Dobrić i Bentil u dva vezana napada bili precizni iz daljine, sa gotovo identične pozicije. Posle trojke centra iz Gane manjak je bio samo pet poena (65-60), ali je Devonte Hol na drugoj strani ostao pribran i odmah uzvratio istom merom.

Sve nade su pale u vodu kada su Nejpiru dodeljena slobodna bacanja, koja je realizovao na 44 sekunde do kraja, iako je faul koji je dosuđen Bentilu bio veoma sumnjiv.

Zvezda je na ovom meču dobila jedino Bena Bentila, koji je podsetio koliko može upravo protiv svog bivšeg kluba postigavši 17 poena, uz 7 skokova. Pored njega je dvocifren bio još samo Luka Vildoza sa 11 poena, uz 3 asistencije, ali uz samo jednu pogođenu trojku iz pet pokušaja.

U pobedničkom timu je bivši igrač Zvezde Bili beron bio najbolji sa 15 poena, uz po 2 skoka i asistencije, Devonte Hol je imao skoro identičan učinak, uz poen manje, dok je Brendon Dejvis upisao 10 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BLIZU SEDME DECENIJE: Čuveni Romario ponovo igra fudbal! (VIDEO)

Fudbaleri Brazila su najtrofejnija nacija kada je reč o broju titula prvaka sveta. Poslednju su osvojili 2002. godine golovima Ronalda....

POVEZANE OBJAVE