Partizanovo najbolje gostovanje do sada: Žalgiris deklasiran pred svojima!

U utakmici 23. kola Evrolige, košarkaši Partizana su savladali ekipu Žalgirisa u Kaunasu rezultatom 88:74.

Fantastično su crno-beli ušli u ovu utakmicu, u prva četiri minuta igre čak četvorica igrača crno-belih upisali u strelce Papapetru, Ledej, Lesor i Panter, za vođstvo od 9:4.

Lesor je bio dominantan ispod koša, a iako je bilo nekoliko propusta u odbrani crno-beli su imali apsolutnu kontrolu meča, Papapetru je pogodio trojku za vođstvo 18:9, trener Žalgirisa je bio primoran da zatraži tajm-aut. Na dva i po minuta pre kraja prve deonice Panter je pogodio za 20:9, čime je Partizan napravio seriju 9:0. Domaći su na kratko uspeli da prekinu seriju crno-belih, ali onda je na scenu stupio Dante Egzum koji je vezao pet poena, a na kraju prve deonice rezultat je bio 26:13.

Dominatni su bili crno-beli i u drugoj četvrtini, Ledej je ovaj period igre otvorio trojkom, a zatim je Smailagić pogodio trojku i srpski klub je došao do 15 poena prednosti, međutim to nije bilo sve usledila je nova trojka,ovog puta strelac je bio Avramović. Imao je Partizan sve pod kontrolom, dobar je bio Papapetru sa linije slobodnih bacanja, a zatim je Panter pogodio još jednu trojku za plus 22.

Usledilo je manje opuštanje u igri srpskog tima, ali do kraja poluvremena su uspeli da sačuvaju veliku prednost 30:47.

Na startu drugog poluvremena pitpuno druga priča, Lesor je upao u problem sa faulovima. Brazdeikis je sjajno igrao, vratio je poene nakon trojke Papapetrua, međutim grčki košarkaš je upak uspeo ponovo da poentira i održi Partizan u životu. Međutim, sve je Žalgiris pogađao u trećoj četvrtini, uspeli su crno-beli da vrate Žalgiris na samo 7 poena zaostatka, a na kraju treće deonice je rezultat bio 61:54.

Probudio se Partizan u poslednjoj deonici, usledili su poeni Egzuma i Smailagića za novih plus 13, nakon čega je trener Žalgirisa bio primoran na tajm-aut. Promašio je Ledej posle finte šuta iz skraćenog kornera, pa Smailagić hvata ofanzivni skok i Naneli sa centralne pozicije pogađa trojku, a usledila je zatim sjajna odbrana pa zakucavanje Ledeja. Edgaras Ulanovas se spetljao pa pogodio preko Trifunovića, Naneli je u nastavku iznudio dva slobodna bacanja i održavao prednost gostiju.

Dugo je Partizan održavao prednost od 17 poena, a zatim i nova trojka za ogromnih 20 poena razlike. Sjano su se crno-beli branili, održavali prednost i došli do važne pobede u Kaunasu rezultatom 88:74.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE