HRABRA IZJAVA: Kladim se na Novaka i Medvedeva na betonu, ali će Feliks biti pobednik Vimbldona

Srpski teniser Novak Đoković imao je tešku godinu iza sebe, pre svega jer mu je onemogućeno da nastupi na brojnim turnirima, od čega ni na Australijan openu i US openu, dok na Vimbldonu, na kom je odbranio titulu, nije bilo bodova.

Ipak, čim se vratio u Australiju, podigao je svoj jubilarni 10. pehar na prvom gren slemu sezone, i to na poprilično dominantan način.

Tako je došao do svoje 22. gren slem titule, čime se izjednačio sa Rafaelom Nadalom na večnoj listi. U nastavku sezone sledi dalja borba za najvećeg tenisera ikada.

Frederik Fontang, trener Feliksa Ože-Alijasima, govorio je o favoritima na preostala tri najveća turnira.

Smatra da će Rafa prvi do 23. GS titule, na Rolan Garosu, gde je ubedljivo najdominantniji u istoriji.

Verujem da će Rafa da pobedi u Parizu, iako mnogi kažu da bi mogao da se povuče. Osvojio je dva grend slema prošle sezone i na kraju je bio drugi na ATP listi. Uprkos svemu, Nadal ostaje favorit za Rolan Garos, rekao je Fontang.

Kada je reč o Vimbldonu, turniru na kom je naš teniser tek nešto manje dominantan nego u Melburnu, čini se da možda ipak nije dao objektivnu procenu.

Što se tiče turnira na betonu, Đoković i Medvedev su dva favorita, i otuda bih se na US openu kladio na njih. Mislim da je diskusija oko Vimbldona otvorenija. Feliks je tamo već stigao do četvrtfinala, ima sjajan servis i sva oružja da tamo uspe. Moja prognoza je da će Feliks biti pobednik na Vimbldonu, hrabru izjavu dao je trener kanadskog tenisera.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE