Zvezda protiv Igokee nadoknadila sve promašene trojke iz Milana i ubedljivo slavila!

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su savladali Igokeu na svom parketu sa 104-71, u sklopu 18. kola Evrolige.

Čini se da aktuelni šampion ponovo diže formu, nakon veoma loše dve utakmice koje je odigrao protiv Virtusa i Olimpije u Italiji, u sklopu dvostrukog programa Evrolige, kao i posle poraza u derbiju.

Naravno Igokea nije dostojan protivnik, posebno ove sezone, pošto je jedan od timova sa najlošijim učinkom u regionalnom takmičenju, ali mnogi segmenti mogu da obraduju navijače crveno-belih.

Od samog početka bilo je jasno da Igosi neće imati šta da traže u današnjoj utakmici, pošto su za celu prvu četvrtinu pstigli 11 poena i već posle nepunih pet minuta igre se poenima Vildoze došlo do dvocifrene prednosti (14-4).

Nakon toga je usledila trojka Petruševa, koja je otvorila seriju od 8 poena, a posle njegovog slobodnog bacanja tim Duška Ivanovića je vodio i sa neverovatnih 17 poena razlike (24-7) na nešto više od dva minuta do isteka prvog dela.

Crveno-beli su pre svega blistali u šutu za tri poena, posebno u drugoj četvrtini, kada su ubacili sedam trojki iz osam pokušaja! Pritom su sve, sem Kampacove “bazer biter” pogotka u poslednjoj sekundi prvih 20 minuta, bile iz izgrađenih akcija.

Nakon što gotovo ništa nisu mogli da pogodie protiv Olimpije u Milanu, ovakva preciznost je svakako ohrabrujuća. To je dovelo do neverovatnog učinka od 61 poena za poluvreme i prednosti od 31 poena.

Drugo poluvreme je rutinski odrađeno i bilo je samo pitanje krajnjeg broja poena i razlike, ali se košarkaši Zvezde nisu zaustavljali i nastavljali su da pogađaju, pa su dodatno uvećali razliku u odnosu na poluvreme.

Na kraju je najefikasniji bio Nemanja Nedović sa 20 poena, na šta je dodao i 4 asistencije. Fakundo kampaco (5 asistencija, 3 skoka) i Ognjen Dobrić (po 2 skoka i asistencije) zabeležili su po 14 poena, dok je Luka Vildoza imao jedan manje.

Istakli su se i mladi visoki igrači crveno-belih. Filip Petrušev je uknjižio dabl-dabl sa 12 poena i 10 skokova, uz još 2 završna dodavanja, dok je Dalibor Ilić uz isti broj poena imao i 3 skoka i jednu asistenciju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Dan kada je KK Partizan postao šampion EVROPE (VIDEO)

Na današnji dan pre 32 godine KK Partizan postao je prvi i jedini srpski klub koji je bio šampion...

POVEZANE OBJAVE