U Turskoj je sport stao, oglasio se Lazar Marković

U ponedeljak ujutru su veliki zemljotresi pogodili  južne delove Turske.


EURO 2024: Albanija - Španjolska | Hrvatska - Italija


Srpski fudbaleri Lazar Marković i Marko Jevtović koji trenutno brane boje Gazijantepa iz istoimenog grada, koji je nažalost oštećen u velikoj meri, sa više hiljada ljudskih žrtava.

Srpski igrači su posle meča sa Antalijom u subotu dobili tri dana slobodno i sa još desetoricom igrača rešili su da ostanu na primorju i srećom su izbegli užase koji su pogodili grad u kome su trenutno naseljeni.

– Mi smo u redu, živi, zdravi, ali je jug Turske i grad u kome živimo i igramo – Gazijantep zadesila velika nesreća, rekao je Marković za Telegraf, a potom i dodao:

– Trenutno smo u Antaliji, samo sticajem okolnosti, jer smo posle utakmice dobili tri slobodna dana i odlučili da ostanemo sa porodicama ovde i tako smo izbegli užas. Tu je još desetak saigrača, takođe sa familijama. Ostatak ekipe, momci koji su se vratili posle utakmice ili su u našem trening centru ili, pak, u kolima, na otvorenom i u kontaktu smo sve vreme.

U Turskoj je potpuni haos I nista se za dalje ne zna.

– Svi su jako uplašeni, zapravo cela Turska strahuje. Eto, nekoliko minuta pre nego što ste me pozvali ponovo je u Gazijantepu bio jak potres, osetio se i ovde u Antaliji i sve što mogu da kažem je da mi je izuzetno žao nastradalih, tragedije koja se dogodila i solidarišemo se sa porodicama žrtava, turskim narodom koji proživljava ovu katastrofu. Nadam se da će se sve što pre smiriti i život koliko-toliko vratiti u normalu, ističe Marković i dodaje:

– Vidite i sami šta se dešava, mediji, internet su prepuni užasnih slika iz Turske, vesti sustižu jedna drugu. Sam Bog nas je spasao, ne znam šta bih drugo rekao, jer mi je izuzetno žao kada čitam i gledam sve to iz Gazijantepa i ostalih gradova. Ne znamo još ništa ni u vezi sa daljim koracima, jer je cela Turska bukvalno “stala” zbog nesreće, čekamo i mi da nas obaveste šta i kako dalje.


EURO 2024: Francuska - Poljska | Nizozemska - Austrija | Danska - Srbija | Engleska - Slovenija


Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PEŠIĆ OBAVESTIO: On će menjati Lučića

Košarkaši Srbije okupili su se danas na početku priprema za Olimpijske igre. Za to vreme će do puta u Lil,...

POVEZANE OBJAVE