Vanredna konferencija Borca zbog odluke ABA lige: Uvreda za klub i zdravstvo u Srbiji!

Utakmica ABA lige između Borca iz Čačka i Cibone je odložena za 24 sata zbog zdravstvenih problema koji imaju igrači ekipe iz Čačka.

Povodom odluke da se meč odgodi za samo 24 časa danas je održana vanredna konferencija za medije, a javnosti se obratio predsednik kluba Predrag Pantović čije saopštenje prenosimo u celini:

– U subotu se nekoliko igrača požalilo na stomačne probleme, dijareju. Otišli su u Dom zdravlja, dežurni lekar ih je pregledao, a on ih je uputio na dalje preglede i testiranja. Isto se desilo dan kasnije, kada su se još četvorica igrača požalila na iste simptome, pa su se i oni javili lekaru. Posle svega, mi smo ostali sa sedam zdravih igrača. Osnova je minimum osam igrača, tako da nismo u prilici da igramo protiv Cibone.

– Sve dokumente smo dostavili sedištu ABA lige, a samo 33 minuta kasnije smo mejlom dobili odgovor da ne postoje razlozi za odlaganje utakmice. Neko se našao pametan u sedištu ABA lige da kaže da validni dokumenti medicinskih ustanova u Republici Srbiji nije dovoljan razlog da se odloži meč. To shvatam kao uvredu za naš klub, ali i za zdravstveni sistem Srbije. Ova država nije banana republika, sve se da lako proveriti, da li su igrači bili na pregledima ili nisu.

– Nelagodno mi je da čekamo do 16:03, kada je bilo manje od dva sata do zakazanog početka meča, na odgovor lige. Nije mi jasno zašto je čelnicima toliko bilo potrebno. Ali moram i da se zahvalim ABA ligi, jer je prihvatila naše dokumente i odložila utakmicu na 24 sata. Ipak, mi ćemo postupiti onako kako budu rekli lekari našeg kluba i zdravstvenih ustanova u Čačku. Ja sam predsednik kluba, nisam doktor, ne mogu da kažem ko može da igra, a kome se tako ugrožava zdravlje.

– Smatram da nije pošteno da naš tim igra sutra. Ako neko i izgubi simptome, on nije u stanju da trči i pruži svoj maksimum. Tako da nećemo biti u prilici da igramo ravnopravan meč sa Cibonom, zaključio je Pantović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE