Borac nastavlja borbu protiv ABA lige, prete sudskim postupkom!

KK Borac nastavlja da vodi borbu sa rukovodstvom ABA lige kako bi dokazao da je razumno i jedino pravo rešenje odlaganje utakmice 18. kola sa Cibonom.

Međutim, rukovodstvo lige kao da nema sluha za vapaje našeg kluba, osim što je izašlo u susret i pomerilo meč za 24 časa. U cilju nastavaka informisanja javnosti, klub iz Čačka je poslao otvoreno pismo rukovodstvu regionalne lige, a prenosimo ga u celosti.

– Imajući u vidu Vaš nalog za odigravanje utakmice, da nam niste dostavili pravni osnov na koji se pozivate, osim paušalnog pozivanja na interne akte, u situaciji kada KK Borac Mozzart nema dovoljan broj igrača za odigravanje utakmice, obaveštavamo vas sledeće:

Vašim postupanjem i dopisima dovodite do apsurdne situacije da se polemiše vezano za dokumentaciju koja je izdata od nadležnih i ovlašćenih zdravstvenih ustanova Republike Srbije, iako se jedino takvom dokumentacijom može utvrđivati zdravstvena sposobnost i stanje zdravlja svakog pojedinačnog igrača, a samim tim i njegova sposobnost za preduzimanje fizičkih aktivnosti uopšte, pre svega treninga i utakmice.

Moramo Vam najkonkretnije i najdobronamernije ukazati na sledeće:

Smatramo da Vi (pojedinici koji su sebi dali za pravo da cene zdravstveno stanje igrača, a da pritom nisu medicinske struke) niste ni vlasni ni kompetentni da procenjujete validnost napred navedene a Vama na vreme dostavljene lekarske dokumentacije za svakog pojedinačnog igrača. Taj svoj stav smo proverili i konsultacijom i sa pravnom strukom ali i sa višim instancama zdravstvene delatnosti.

Ukoliko Vi smatrate suprotno morate biti svesni da mi nećemo odustati od principa poštovanja najpre legitimnosti takmičenja u kome nastupamo, poštujući sve propise ali i sportska i etička merila čija je granica jedino poštovanje zdravlja igrača. Stoga, ukoliko Vaša odluka bude suprotna svim propisima i principima o kojima je bilo reči, smatramo korektnim da Vam kažemo i da ćemo našu satisfakciju ostvarivati u svim postupcima koji nam stoje na raspolaganju, uključujući i redovne sudove.

U prilogu vam dostavljamo konačan izveštaj lekara specijaliste dr Nikole Čikiriza, iz koga razloga Vas pozivamo da utakmicu XVIII kola AdmiralBeta ABA lige KK Borac Mozzart – KK Cibona, zakazanu za 7.2.2023. godine u 18 časova, odložite.

Istovremeno, obaveštavamo Vas da ćemo izdati i zvanično saopstenje za javnost. I na kraju da bi zaštitili svoja prava i interese obratićemo se Vladi Republike Srbije i Ministarstvu zdravlja Republike Srbije i tražićemo da sada i ubuduće svu medicinsku dokumentaciju kontroliše komisija Ministarstva zdravlja Republike Srbije. Takodje, obratili smo se relevantnim institucijama u Republici Hrvatskoj, uključujući i sudove za ocenu ustavnosti i zakonitosti akata na koje se pozivate, stoji u pismu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE