LŠ: Radnički poklekao u Atini

U sedmom kolu Lige šampiona vaterpolisti Radničkog pretrpeli su očekivani poraz, na gostovanju lideru na tabeli, ekipi Olimpijakosa, rezultatom 13:7.

Kragujevčani su u Pirej otputovali oslabljeni, pa su se u sastavu našla dva debitanta u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju, sedamnaestogodišnji Lazar Antić i godinu dana mlađi Vuk Kojić. Uprkos tome, odlično su parirali favorizovanom rivalu i bili izjednačeni sve do sredine treće deonice kada su presudili duža klupa i kvalitet ekipe Olimpijakosa, sastavljene od velikog broja grčkih i stranih zvezda.

Dva puta su vodili gosti (1:0, 2:1), imali prilike i da uvećaju prednost, ali su Grci u finišu prve deonice ipak preokrenuli preko Dervisisa i Vamoša – 3:2.

Na startu druge četvrtine Josip Vrlić je najpre još jednom izborio napad sa igračem više, a zatim u sjajnoj akciji asistirao Stanojeviću za najlepši pogodak na utakmici – 3:3. Tada je na scenu stupio odlični grčki centar Konstantinos Murikis sa dva vezana gola, a nedugo zatim pridružio mu se Genidunijas za najveću prednost domaćih od tri gola – 6:3. Radnički se nije predavao, pa je preko Jankovića i Vrlića ponovo prišao na „minus jedan“ (6:5), a malo je nedostajalo i da poluvreme dočeka u egalu.

Kragujevčani su ipak došli do izjednačenja na startu drugog dela, još jednim lepim pogotkom. Miloš Ćuk je majstorskim mahom zavarao kompletnu odbranu Olimpijakosa i asistirao Nikoli Lukiću kome nije bilo teško da pogodi iz situacije jedan na jedan – 6:6.

Međutim, usledio je silovit odgovor izabranika Igora Milanovića koji su serijom 5:0 praktično rešili sve dileme oko pobednika pred poslednju deonicu (11:6), a potom priveli meč kraju.

Najefikasniji bili su grčki centri Murikis i Kolomvos sa po tri gola, a pratili su ih Vamoš, Genidunijas i Funtulis sa po dva, koliko je postigao i Ćuk na drugoj strani. Pred vaterpolistima Radničkog je još jedan derbi, ovoga puta u domaćem šampionatu, sa Novim Beogradom, na kragujevačkom bazenu, u subotu od 19.30 časova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BOMBASTIČNE NAGRADE SU SPREMNE: Zabavi se i preuzmi deo kolača vrednog 20.000 EVRA!

Poseti Meridian i postani deo EXPANSE EKSPLOZIJE! Da li ste ikada učestvovali u promociji koja donosi pravu EKSPLOZIJU KEŠA? Sada...

POVEZANE OBJAVE