ALBA NE MRDA SA DNA: Bruka u Berlinu protiv Olimpijakosa, uz dva dabl-dabla

Košarkaši berlinske Albe su odlično ušli u novu sezonu Evrolige, ali je to bilo sve od njih. Već dugo su na samom dnu elitnog evropskog takmičenja, a tamo ih je ostavio i Olimpijakos koji je danas protutnjao Berlinom slavivši sa ubedljivih 93-60.

Nemački tim tako ostaje poslendji sa samo 6 pobeda, dve manje od tri tima koja su ispred, a koji tek treba da odigraju svoje utakmice predstojećeg kola – Asvela, Olimpije iz Milana i Panatinaikosa. Sa druge strane, grčki tim se pobedom izdvojio na suprotnom polu, odnosno liderskoj poziciji, gde će ostati sigurno bar do naredne nedelje, pošto je utakmica Efesa i Reala – koji je na pobedu manje sada – odložena zbog zemljotresa u Turskoj.

Što se same utakmice tiče, nijednog momenta nije bila rezultatski zanimljivija, pošto su gosti već nakon prvih 10 minuta vodili sa 15 poena razlike (28-13), a već tokom drugog perioda imali i +21.

Iako je nemački tim do poluvremena smanjio na 10 poena manjka, najviše što su uspeli jeste da se dotaknu jednocifrenom zaostatka (50-41) na startu drugog poluvremena, kada su stvari ponovo krenule nizbrdo po njih.

Po običaju je najbolji na utakmici bio Saša Vezenkov sa dabl-dabl učinkom od 28 poena i 13 skokova, a taj podvig je pošao za rukom i Tomasu Vokapu sa 15 poena i 10 asistencija.

U poraženom timu je Olinde upisao 16 poena i bio jedini sa dvocifrenim učinkom, dok je Luk Sikma uz 9 poena upisao i po 2 skoka i asistenicje.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda ostaje bez jednog od najboljih igrača

Najveća dilema u Crvenoj zvezdi tokom leta bila je da li se odreći visokog obeštećenja i zadržati Osmana Bukarija...

POVEZANE OBJAVE