Modrić nije rešio utakmicu sa penala, ali Real na kraju ubedljivo slavio za plasman u finale Svetskog klupskog prvenstva (VIDEO)

Fudbaleri madridskog Reala plasirali su se u finale Svetskog klupskog prvenstva, pošto su večeras savladali egipatski Al Alhli sa 4-1.

Odlično se držao klub sa Istoka dugo, ali ipak nije izdržao do odlaksa na pauzu. Kraljevski klub je poveo u 42. minutu, kada je Vinisijus Žunior oduzeo loptu protivničkom defanzivcu pred golom, a potom je rutinski plasirao u gol.

Tek što su se igrači vratili na teren prednost je duplirana. Nakon što je golman Al Alhilja El Šenavi odlično odbranio zicer Rodrigu, na pravom mestu se našao Valverde i smestio loptu u gol.

Nije se ipak predavao tim iz Egipta, a u 65. minutu je Malui iskoristio neopreznost Kamavinge, koji je napravio prekršaj u šesaestercu Reala, pa je dosuđen penal.

Tako je utakmica dobila neočekivani tok nakon ekspresna dva gola Reala, a dodatno je situaciju zakuvao Luka Modrić koji je propustio šansu da u 87. minutu reši utakmicu na isti način na koji je i zakomplikovana – pošto je promašio penal.

To je ipak učinio Rodrigo u drugom minutu zaustavnog vremena, posle duplog pasa sa Sebaljosom, koji mu je petom ostavio loptu “na tacni”.

Konačni rezultat postavio je mladi Serhio Aribas, tek što je kročio na teren, u 8. minutu nadoknade vremena.

U finalu će Real igrati protiv Al Hilala iz Saudijske Arabije, koji je bio bolji od Flamenga sa 3-2.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE