NIJE VIŠE MOGAO: Jedan od najboljih svih vremena zbog stresa prekida karijeru

Jedan od najboljih rukometaša današnjice, Mikel Hansen odlučio je da se povuče sa terena na neodređeno vreme. Tazlog ovakve odluke srednjeg beka reprezentacije Danske je – stres.

Iz njegovog sadašnjeg kluba Olborga su dali obrazloženje Hansenove odluke.

– U konsultaciji sa užom porodicom, lekarima i klubom iz Alborga, Mikel Hansen se danas javio bolesnim sa simptomima stresa. To dolazi kao stresna reakcija na izuzetno tešku godinu za Mikela. Bila je to naporna godina za Mikela, sa prvim krvnim ugruškom u proleće 2022., preseljenjem sa porodicom u Dansku posle deset uspešnih godina u inostranstvu, kao i ogromnom potražnjom i fokusom na njega tokom cele jeseni u vezi prelaska u Olborg i na kraju Svetskim prvenstvom 2023. u januaru, kazao je Jan Larsen, direktor kluba.

Prvi čovek kluba je dodao:

– Po povratku kući sa finala SP pokazalo se da je čaša puna, a zajedno smo napravili jedini pravi izbor, gde je u potpunosti fokus na tome da Mikel dobije potrebno vreme i stručnu podršku za oporavak. Trenutno nema više informacija o situaciji Mikela Hansena i molimo medije i druge da mu daju neophodan mir i da se uzdrže od kontakta sa njima.

Hansen je u karijeri sa reprezentacijom osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Riju, zatim tri svetska zlata od koje poslednje prošlog meseca, a bio je jednom i šampion Evrope. Ukupno je osvojio 10 medalja sa reprezentacijom.

U klupskoj karijeri je branio boje Barselone, Kopenhagena, PSŽ-a i Alborga. Zanimljivo je da nikada nije uspeo da osvoji Ligu šampiona, a samo jednom je igrao finale.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

RAD I TRUD SE ISPLATILI: Bivši golman Intera i Milana u Juventusu!

Bio je član Intera i Milana, a sada će pojačati Juventus! Kako prenose italijanski mediji, Vojćeha Ščensnog će među stativama zameniti...

POVEZANE OBJAVE