Legendarni košarkaš ne vidi Srbiju među najvećim favoritima na Svetskom prvenstvu

Običaj svakog velikog košarkaškog takmičenja je da ima određene zvanične promotere među penzionisanim velikanima ovog sporta, a jedan od njih će na predstojećem – koje počinje u avgustu na Filipinima, u Japanu i Indoneziji – biti i Pau Gasol.

On je govorio o najvećim favoritima za osvajanje ovog takmičenja, gde je na prvo mesto stavio, da li subjektivno ili ne, Španiju, sa kojom je i sam bio najbolji na svetu 2006. godine, upravo u Japanu, koji će biti jedan od domaćina i sada.

Kada govorimo o favoritima, kao prvog morate da birate šampiona, a to je Španija. Takođe, to je reprezentaciija koja je prva na FIBA rang listi, nije imao dilemu Pau, kao ni kada je reč o drugom favoritu, pošto je tu stavio reprezentaciju SAD.

Ni na trećem mestu nije uzeo u razmatranje naš nacionalni tim, koji je bez medalje od Evropskog prvenstva 2017. godine.

Francuska ili Slovenija. Mada bih pre birao Sloveniju. Francuska je bila sjajna na poslednjih nekoliko prvenstava, videćemo hoće li ostati na istom nivou, a u nekom trenutku će morati da padnu. Ne znam da li će se to dogoditi na ovom Svetskom prvenstvu. I dalje imaju mlad tim. Biram Sloveniju jer sa Lukom uvek imate šansu, on voli da se takmiči, istakao je Gasol stariji.

Takmičenje počinje 25. avgusta i traje do 10. septembra, a završnica će biti održana na Filipinima, koji važe za veliku košarkašku naciju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Još jedan poraz Partizana: TSC bolji od crno-belih

U okviru 32.kola Superlige fudbaleri Partizana su na svom terenu izgubili od TSC-a rezultatom 1:2. Poluvreme u Humskoj završeno je...

POVEZANE OBJAVE