PROPADA DOGOVOREN POSAO: Teodosić ipak ne dolazi u Zvezdu?!

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović u decembru je, gostujući u podkastu “Miljanov korner”, potvrdio da postoji usmeni dogovor sa nekadašnjim kapitenom naše reprezentacije Milošem Teodosićem da na leto konaćno ostvari svoju želju i zaduži dres Crvene zvezde.

Pred početak ove sezone nije bilo mogućnosti da se realizuje ovakav posao, pošto je italijanski Virtus, čiji je Miloš dugogodišnji član, bio izričit da nema nameru da ga pusti.

Miloš i ja smo imali razgovor vezan za ovu sezonu. Miloša, moja porodica i ja smatramo kao da je naše dete. Znamo se odavno, i kada nismo uspeli da napravimo transfer ove godine… Virtus je rekao da date 50, ma 500 miliona, ne puštamo ga. Sve im je bazirano na Teu. Onda je napravljen neki načelni dogovor između Miloša i mene, da to sigurno bude sledeće sezone, nedvosmisleno je potvrdio Čović.

Međutim, prema informacijama do kojih je došla italijanska “La Rebublika”, najveća želja srpskog pleja je ostanak u Bolonji i to će se gotovo sigurno i desiti. Navodno bi trebalo da ugovor, koji mu ističe na leto 2023, produži za još godinu dana.

Podsetimo, Teodosić je potekao u FMP-u iz Železnika, klubu Nebojše Čovića, koji je tada bio poznat kao veliki rasadnik talenata. Kao veoma mlad, u 20. godini prešao je u Olimpijakos, u kom je veliku šansu počeo da dobija tek nakon Evrobasketa 2009. godine kada je bio nosilac igre naše reprezentacije koja je tada posle mnogo godina ponovo osvojila medalju.

Kasnije je postao jedan od najboljih igrača Evrolige, koju je osvojio sa moskovskim CSKA, a nakon sezone i po u NBA ligi vratio se u Evropu kao član Virtusa, koji je tada vodio bivši selektor naše reprezentacije Saša Đorđević.

Teodosić je kroz karijeru često izjavljivao da ima nameru da jednog dana zaigra u Zvezdi, ali da ne želi da to bude kada mu prođe zenit karijere i kada ne može da pruži klubu mnogo.

Međutim, jednom prilikom u emisiji “Teme do Arene” je na pitanje o tome istakao da smatra da to više nije realno ostvarljivo. Ipak, delovalo je da je saradnja nikad bliže predstojećeg leta. Da li sada dolazi do novog preokreta?

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRED RG I OI: Jedna važna promena na turniru u Parizu

Ove godine će krajem maja početi treći grend slem sezone Rolan Garos. Srpski teniser Novak Đoković će braniti titulu osvojenu...

POVEZANE OBJAVE