Vembanjama na juniorskom turniru Evrolige

Prezime Vembanjama se na košarkaškoj mapi u poslednje dve godine nalazi na sve strane. Viktor će izvesno biti prvi pik na NBA draftu ove godine, a trenutno nastupa za Bulonj Levaloa u francuskoj ligi, gde je prešao iz Asvela kako bi imao ključnu ulogu.

Međutim, u Asvelu stasava njegov mlađi brat Oskar, koji će sa timom francuskog evroligaša nastupati na juniorskom turniru Evrolige.

Iako 15-godišnjak, tako će dobiti šansu da igra sa i do tri godine starijim košarkašima, pa je jasno o kakavom se potencijalu radi. Njihova starija sestra takođe je uspešna košarkašica, koja je 2021. trijumfovala na U20 Evropskom prvenstvu.

Moj stariji brat me je naučio mnogo stvari, on je odlično ispunio ulogu starijeg brata. On zna kako da reaguje na svu pažnju koju dobija trenutno. Moj brat je već neko vreme popularan, to nije ništa novo za mene i ne osećam da sam u njegovoj senci. Moj cilj nije da budem kao on, već da napišem svoju priču, što lepšu. Moji brat i sestra su bili šampioni Francuske i to je bio moj cilj od početka sezone, iako sam tek počeo da se bavim košarkom. Bilo je neverovatno, osećao sam se ponosno. To je bio veliki uspeh cele moje sezone, posebno za moju prvu godinu, izjavio je Oskar Vembanjama.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizan našao zamenu za Duljaja? Ljubimac “grobara” novi trener crno-belih?

Jedan od dva najveća srpska fudbalska kluba Partizan ostao je i ove sezone bez trofeja. Čelnici Partizana doneli su...

POVEZANE OBJAVE