Zvezda nakon drame slavila u Tel Avivu!

U okviru 24. kola Evrolige, košarkaši Crvene zvezde su gostovali Makabiju. Crveno-beli su slavili nakon velike drame u Tel Avivu rezultatom 89:86.

Zvezda je otvorila meč poenima Ognjena Dobrića, poveli su crveno-beli 6:0, ali je ubrzo došlo do izjednačenja. Uskoro je pogodio za tri Džejlen Adams i doveo svoj tim na +3. Nakon toga je u igru ušao fenomenalni Nemanja Nedović koji je pogodio dve trojke u nizu, a zatim je i Boldvin uzvratio za 18:18.

U drugoj deonici, Nemanja Nedović je nastao tamo gde je stao, međutim sa druge strane je uzvratio Kolson.

Nakon Ivanovićevog tajm-auta usledila je sjajna igra Zvezdinih igrača, ponovo Nedović, a zatim i Ivanović postižu trojku. Košarkaši Makabija su bili totalno zbunjeni, dok su crveno-beli sa druge strane igrali sjajnu odbranu, nove poene za crveno-bele su postigli Petrušev, a zatim prve poene na meču je upisao i Vildoza. Na poluvremenu je rezultat bio 33:44 u korist srpskog tima.

I u drugo poluvreme Zvezda je ušla sjajno, prve poene je postigao Luka Mitrović. Boldvin je uzvratio sa druge strane, zatim poeni Mitrovića, ali i faul Lazarevića nad Boldvinom na šutu za tri poena. Međutim, kada je teško tu je ponovo Nemanja Nedović. Dve trojke za redom, povećava se Zvezdina prednost , a na kraju ove deonice rezultat je bio 55:69 za crveno-bele.

Nastavio je tamo gde je stao, Nemanja Nedović je postigao odlučujuće poene u četvrtoj deonici. Međutim, uspeli su domaći da se približe na deset poena razlike, a Ivanović je bio primoran da traži tajm-aut.

Boldvin je držao Makabi u životu, ali sa druge strane Vildoza i Mitrović su beležili važne poene za crveno-bele. Međutim, sa druge strane Boldvin je igrao utakmicu života, a klupa Zvezde je dobila tehničku zbog proslave, domaći tim se nakon toga približio na samo pet poena razlike.

Nedović je izgubio loptu, a iz kontre zakucao Sorkin za 78:81. Približili su se domaći na samo jedan poen zaostatka, ali Dobrić je postigao nove poene za crveno-bele.

Na kraju nakon velike drame Zvezda je uspela da slavi rezultatom 89:86.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE