CIBONA POSUSTAJE: Ubedljiv poraz u hrvatskom okršaju

Košarkaši Splita slavili su u hrvatskom derbiju 19. kola ABA lige na gostovanju Ciboni sa ubedljivih 90-72.

Nekada je ovo bio veliki derbi, ali već duži niz godina su oba kluba u veoma lošem stanju. Ipak, Cibona je u daleko lošijoj formi, što je potvrdila i ova utakmica.

Nakon što su Vukovi, posle leta u kom je bio neizvestan i opstanak kluba, odlično počeli novu sezonu i bili prijatno iznenađenje, ušli su u lošu seriju i na poslednjih šest utakmica doživeli i peti poraz, uz pobedu od pola koša u prethodnom kolu nad čačanskim Borcem.

Splićani su već na poluvremenu stekli 19 poena prednosti, kada je sve već bilo rešeno, pa se postavljalo samo pitanje krajnje razlike, koja je iznosila +26 na kraju trećeg perioda.

Najzaslužniji za pobedu gostiju bili su američki košarkaši. Šenon Šorter je postigao 19 poena, uz 6 skokova i 3 asistencije, dok je Luis Salivan zabeležio dabl-dabl od 16 poena i 11 skokova, na šta je dodao i 2 završna dodavanja.

U redovima domaćina je Lovro Mazalin imao 15 poena, 5 skokova i 3 asistencije, a Dominik Mavra dva poena manje, uz 3 skoka i 4 asistencije.

Srpski košarkaš Aleksandar Aranitović uknjižio je 12 poena, 5 skokova i jednu asistenciju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Mlada turska zvezda donela realu trijumf u Baskiji (VIDEO)

Fudbaleri Real Madrida došli su do pobede u San Sebastijanu pošto su savladali Real Sosijedad 0:1. Jedini gol na meču...

POVEZANE OBJAVE