EVROLIGA: Radonjić ponovo poklekao u završnici, Obradović u kratkom roku po drugi put bolji od Asvela (VIDEO)

Zbog zemljotresa koji je pogodio Tursku danas nije odigrana utakmica 24. kola Evrolige u kojoj je Fenerbahče trebalo da dočeka Olimpiju iz Milana, ali jesu preostale tri utakmice u kojima su se radovali Monako, Žalgiris i Valensija.

Monako je nedugo nakon pobede u francuskom prvenstvu bio bolji od Asvela i u elitnom evropskom takmičenju, pošto je na svom parketu pobedio sa 87-75.

Tim našeg Saše Obradovića do pobede je predvodio bivši košarkaš Crvene zvezde Džordan Lojd sa 16 poena, uz 2 asistencije, dok su Alfa Dialo i Donatas Motejunas zabeležili po 12 poena.

U poraženom timu je Retin Obasohan postigao 11 poena, uz 2 skoka i 4 asistencije, a dvocifreni su bili još jedino Amine Noa i Aleks Tajus sa po 10 poena.

Daleko neizvesnije bilo je u Kaunasu, gde je domaći Žalgiris tek u završnici prelomio susret sa Baskonijom i pobedio sa 79-75.

Najefikasniji u pobedi bio je Rolands Šmits sa 20 poena, na šta je dodao i 5 skokova i jedno završno dodavanje. Edgaras Ulanovas upisao je 16 poena, uz po 5 skokova i asistencija, a Ignas Brazdeikis poen manje, uz dva završna dodavanja.

Kod Baskonije je Markus Hauard zabeležio 15, a Maik Kotsar 12 poena, dok je Rokas Gedraitis u svojoj zemlji postigao 11 poena, uz 6 skokova i 2 asistencije.

Dejan Radonjić sa svojim Panatinaikosom ove sezone ne može bez drame. A najčešće je na kraju poražen u takvim duelima. Ovog puta je u “Oaka areni” bolja bila Valensija sa 92-91.

Uzalud je bilo grčkom velikanu +9 i prednost tokom čitave druge deonice, pošto su na kraju poraženi nakon drugog poluvremena koje je proteklo u potpunoj rezultatskoj ravnoteži.

Uzalud je najefikasniji igrač utakmice bio Pariz Li sa 25 poena, uz čak 7 asistencija, kao i dabl-dabl Arturasa Gudaitisa koji je postigao 23 poena i uhvatio 10 lopti.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Kris Džons sa 24 poena, 4 skoka i 5 asistencija, a na kraju je i direktno trojkom u poslednjim sekundama rešio pobednika. Kajl Aleksander je postigao 16, a Viktor Klaver 13 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ZABLISTAO I U PO: Košarkašu Fenera MVP priznanje (VIDEO)

Ove nedelje počeo je plej-of Evrolige. Od četiri utakmice tri su dobili gosti. Prvi put od 2005. godine i uvođenja...

POVEZANE OBJAVE