Pecarski i Glas brutalnim partijama vodili Mornar do pobede nad MZT-om

Košarkaši Mornara iz Bara savladali su na svom parketu skopski MZT sa 93-84, u sklopu 19. kola regionalne ABA lige.

Već u drugoj četvrtini je domaćin poenima Vrankovića došao do dvocifrene prednsoti, kada je poveo sa 38-28, ali je u poslednjih pet minuta prvog poluvremena došlo do velikog pada i serijom 13-0, koju je pečatirao Majkl Kefi trojkom na 4 sekunde do kraja, potpuno neutralisali manjak.

Tako se na veliku pauzu otišlo sa nerešenim rezultatom 46-46.

Treći period protekao je ujednačeno, sa intervalima u kojima su u prednosti bila oba tima, ali je poslednja četvrtina pripala timu koji predvodi Mihailo Pavićević, kada su vodili gotovo sve vreme i zasluženo došli do pobede.

Najzaslužniji za pobedu bili su Marko Pecarski i donedavni košarkaš Partizana Gregor Glas.

Glas je bio najefikasniji sa 26 poena, uz 7 skokova i 3 asistencije, ali je najbolju igru pružio ipak mladi srpski centar, koji je upisao svega dva poena manje (24), uz takođe 7 skokova i jedno završno dodavanje, ali uz neverovatan procenat šuta. Pogodio je svih 6 pokušaja za dva poena, dok je trojke šutirao 4/6!

Dobro se pokazao i Novosađanin Marko Kovačević u redovima pobednika, sa 8 poena i jednom asistencijom, dok je Radovan Đoković imao po 4 poena i skoka i 6 asistencija.

U timu iz Skoplja je Abul Malik Abu zabeležio 20 poena i 5 skokova, dok je Kiandre Kuk imao 17 poena i po 3 skoka i asistencije.

Od srpski košarkaša u redovima poraženog tima je Strahinja Mićović zabeležio 9 poena, 4 skoka i jedno završno dodavanje, a Aleksandar Bursać 3 poena, 2 skoka i takođe 1 asistenciju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE