Košarkašice iznele očekivanja pred duel sa Bugarskom: Važno je da kao tim napredujemo prilikom svakog okupljanja

Košarkašice Srbije su pobedom protiv Hrvatske obezbedile plasman na Evropsko prvenstvo, na kom će braniti titulu osvojenu 2021. godine. Ipak, sledi i gostovanje Bugarskoj u poslednjem kolu, a košarkašice Srbije ne žele olako da shvate utakmicu i iskoristiće priliku za što bolje uigravanje.

Centar nešeg nacionalnog tima Dragana Stanković jasno je istakla cilj.

Iako smo obezbedile plasman na Evropsko prvenstvo, mi idemo u Bugarsku sa ciljem da ostvarimo pobedu. Prvu utakmicu protiv reprezentacije Bugarske nismo odigrali na našem nivou, imale smo dosta grešaka koje treba da popravimo na ovoj utakmici, ali pre svega treba da iskoristimo svaki trenutak da se što bolje uigramo, pošto za predstojeće prvenstvo nećemo imati mnogo vremena za pripreme. Sigurna sam da će reprezentacija Bugarske imati veliku podršku sa tribina i da će da pruži veliki otpor, ali verujem u ovaj tim i našu pobedu u ovom meču, izjavila je Stankovićeva.

Kristina Topuzović naglašava važnost svake utakmice i okupljanja na putu do krajnjeg cilja.

Iako nam ova utakmica nije od presudnog značaja, jer smo se već kvalifikovale na Evropsko prvenstvo, idemo u Bugarsku da odigramo kvalitetnu utakmicu i završimo na lep način ove kvalifikacije. Ulazimo maksimalno fokusirane u duel i potrudićemo se da ispoštujemo dogovor iz svlačionice. Nama je važno da kao tim napredujemo prilikom svakog okupljanja, tako da ćemo i ovu utakmicu maksimalno iskoristiti da poboljšamo našu igru, poručila je Topuzovićeva.

Utakmica se igra sutra od 17 časova u Samokovu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

FMP angažovao centra pred Superligu

Košarkaši FMP-a imali su veoma lošu sezonu iza sebe i ostali su bez plasmana u plejof ABA lige. Preostaje...

POVEZANE OBJAVE