MNOGO TOGA NEIZVESNO: Na koga će Pešić moći da računa u odlučujućim utakmicama za odlazak na Mundobasket?

Sportska javnost u Srbiji željno iščekuje spisak selektora košarkaške reprezentacije Svetislava Pešića za poslednji prozor kbvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje će se održati ove godine.

Prvo će naš nacionalni tim gostovati Grčkoj 24. februara, a potom dočekati Veliku Britaniju tri dana kasnije u Beogradu. Za odlazak na najveću smotru košarke potrebna je jedna pobeda.

Izvesno je da se na evroligaške igrače neće moći računati, ali prema saznanjima portala “Mozzart sport” još uvek postoji nada da reprezentaciji pomognu oni koji nastupaju za večite rivale Crvenu zvezdu i Partizan, odnosno pregovori Košarkaškog saveza i čelnika dva najveća srpska kluba su u toku.

Dodatno situaciju otežava činjenica da su oba kluba u borbi za plasman u plejof elitnog evropskog takmičenja.

Dan ranije u odnosu na duel sa Grcima Partizan dočekuje Fenerbahče, dok Zvezda upravo istog dana na parketu hale “Aleksandar Nikolić” igra protiv Albe. Tako je izvesno da će teško moći da se računa na igrače Večitih u prvom meču, ali bi možda mogli da se pridruže za utakmicu sa Ostrvljanima.

U prethodnom prozoru su iz Crvene zvezde dres reprezentacije oblačili Luka Mitrović i Ognjen Dobrić i imali veoma veliku ulogu i mnogo doprineli da se sada nalazimo u dobroj situaciji, dok je iz Partizana igrao bekovski tandem Danilo Anđušić – Uroš Trifunović.

Još uvek nije poznato ni da li će moći da se računa na duo iz moskovskog CSKA Nikolu Milutinova i Dejana Davidovca.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ten Hag: ” Izvinite , ja sam gledao drugačiju utakmicu”

Fudbaleri Mančester Junajted su na svom terenu dočekali poslednjeplasirani Šefild junajted i slavili su rezultatom 4:2 (1:1). Slavni klub je dva puta gubio u...

POVEZANE OBJAVE