Trener Cibone o teškoj situaciji: Kasne plate i po osam meseci

Cibona je poražena od Splita, a trener zagrbačkog tima pričao je o poteškoćama sa kojima se klub suočava.

Osvrnuo se na to što je Cibona u Čačku morala protiv Borca igrati dan kasnije od predviđenog, a onda se otvorio novinarima. Stao je u obranu svojih igrača.

– U ovom klubu igraju igrači koji su do zadnjeg čekali da bi došli u Cibonu. Imali su veliku želju igrati za Cibonu. Na startu sezone je bila priča hoćemo li moći i jednu pobedu da uzmemo. Onda se nakon par uvodnih pobeda stvorila priča da možemo u plej-of. Ne, nama treba još jedna pobeda za ostanak. Cilj uoči sezone je bio ostanak u ABA ligi – izegavanje poslednjeg mesta, a predzadnje bi bilo super. Drugi cilj je da se u prvenstvu uđe među četiri, rekao je Sesar.

Nastavio je, ističući i finansijske probleme u kojima se klub nalazi.

– Znate u kakvoj je situaciji klub, bilo je upitno hoće li ga biti ili neće. Da li mislite da to ne utiče na igrače? Ovde su ljudi od kojih neki nisu dobili platu pet ili šest meseci, a neki sedam ili osam. Imam potrebu to reći. Ovim momcima treba podrška i treba biti pozitivan u ovom trenutku. Znam, nije lako ni gasiti sve te požare, ali momci su razumni i znaju što je to. U interesu mi je da ih zaštitim, ovo što smo do sada napravili je više nego što je iko ovde od vas očekivao. Otvoren sam za kritiku, kao i što sam rekao da je utakmica protiv Mege bila najgora u istoriji Cibone. Ali treba reći i ovo što sam sada s vama podelio, zaključio je Sesar.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAGRADA ZA SJAJNU SEZONU: Makabi veruje Katašu

Košarkaši Makabija prošli su mnogo toga ove sezone. Od seljenja domaćih evroligaških utakmica u Beograd, do mogućnosti da direktno...

POVEZANE OBJAVE