Vidić: Želim da promenim fudbal u Srbiji!

Nekadašnji srpski reprezentativac i kapiten Mančester junajteda, Nemanja Vidić pričao je o svojim idejama i pogledu na moderan fudbal.

– Vidimo probleme sa društvenim medijima. Kao prvo, ako pogledam svoju decu, oni nisu baš toliko zaljubljeni u sport kao ja. Kada sam bio mlad, bavio sam se bilo kojim sportom – košarkom, fudbalom, odbojkom. Čini se kao da se samo fokusiraju na fudbal i ono što rade na treningu, ali nemaju dodatnog vremena za druge stvari. Mislim da sa tim moramo biti oprezni, kaže na početku razgovora Nemanja Vidić za inews i dodaje:

– Da biste dali šansu deci da budu više napolju, morate to da promovišete. Sada nije lako sa društvenim medijima, imamo i sa čime da se borimo.

Nije želeo da govori o kandidaturi za predsednika Fudbalskog saveza Srbije, ali rado iznosi svoj etos i ideje.

– Želim da budem neko ko može da utiče na fudbal i da mu donese nešto, iz perspektive navijača i igrača. U Srbiji postoje različiti izazovi. Potrebni su nam konkurentni ljudi na odgovornim ulogama. Mislim da u fudbalu ima mnogo novca, tako da na pozicijama sportskih direktora, skauta morate imati stručnjake, koji će vam pomoći da dobijete ono što želite.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srpsko čudo nastavlja prodor na WTA listi: 14-godišnja teniserka dogurala do novog polufinala!

Veliku pažnju teniske javnosti prošle godine je privukla Luna Vujović, koja je na dominantan način trijumfovala na Evropskom prvenstvu...

POVEZANE OBJAVE