Srbija ubedljiva za kraj kvalifikacija, Nogić i Anderson bombardovale trojkama!

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je plasman na Evrobasket pobedom u prošlom kolu kvalifikacija nad Hrvatskom, ali su kvalitet potvrdile i u poslednjoj utakmici, pošto su ubedljivo savladale Bugarsku u gostma sa 102-76.

Držao se domaćin protiv aktuelnih šampionki Evrope čitavo prvo poluvreme, ali za više nisu imali snage. Negde na polovini treće deonice došlo je do prve dvocifrene prednosti posle poena Tine Krajišnik za 57-47, nakon čega je naš centar vezala još dva poena za +14, što je bila i najveća prednost sve do poslednjih 10 minuta.

U poslednjoj četvrtini naše su bile veoma precizne, sa samo tri pormašaja u šutu za dva poena, i nisu dozvolile nikakvu šansu protivnicama, pa su na kraju došle i do veoma ubedljive pobede.

Ivon Anderson je blisatla sa dabl-dabl učinkom od čak 29 poena i 10 asistencija, na šta je dodala i 2 skoka. Ukupno je iz igre šutirala 11/15 (3/4 za tri).

Tina Krajišnik postigla je 23 poena, na šta je dodala i 7 skokova i asistenciju, a Aleksandra Crvendakić 17 poena, uz 7 skokova i 5 završnih dodavanja. Jovana Nogić, koja je bila najbolja u odlučujućoj pobedi nad Hrvatskom, upisala je 11 poena, uz šut za tri od 50% (3/6), što je njena specijalnost. Nije čak ni pokušavala da uputi šut iz blizine.

Kod Bugarki je 20 poena postigla Borislava Hristova, a 14 Gergana Ivanova.

Za odbranu titule evropskog šampiona naše devojke će se boriti od 15. do 25. juna na prvenstvu koje zajednički organizuju Slovenija i Izrael.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda ostaje bez jednog od najboljih igrača

Najveća dilema u Crvenoj zvezdi tokom leta bila je da li se odreći visokog obeštećenja i zadržati Osmana Bukarija...

POVEZANE OBJAVE