Ubedljiva pobeda Zvezde uz rekord sezone Nemanje Nedovića!

Košarkaši Crvene zvezde revanširali su se Zadru u gostima za jedini poraz ove sezone i slavili sa ubedljivih 95-76 u 19. kolu ABA lige.

Najzaslužniji za pobedu bio je Nemanja Nedović, koji je zabeležio rekord sezone u regionalnom takmičenju. Nije imao šta da traži domaćin uz odličan šut Zvezde, sa kojim se nastavlja i posle mečeva protiv Igokee i Makabija.

Domaćin se držao u prvoj četvrtini, ali su gubili na kraju sa 4 poena manjka, najviše zahvaljujući još jednoj dobroj partiji Nemanje Nedovića.

Prethodno su se crveno-ebli odvojili trojkom Petruševa i poenima Mitrovića na 12-6, ali su Zadrani uspeli da preko Darija Drežnjaka, koji je postigao 7 uzastopnih poena, nautrališu zaostatak i čak povedu sa 13-12.

Ipak to je bilo poslednje vođstvo hrvatskog tima. Ponovo su se košarkaši Zvezde raspucali, a to je nagovestio kapiten Branko Lazić koji je pogodio trojku odmah na startu drugog dela, u kom su kasnije nanizali još 4 uspešna pokušaja iz daljine od ukupno devet.

Ubrzo je prvu dvocifrenu prednost na utakmici doneo Fakundo Kampaco (28-18), nakon čega je usledila serija trojki Nedovića koji ih je sasuo tri samo u ovom periodu i predvodio svoj tim do velikih +16 (47-31) na poluvremenu.

Prethodno je prednost dostigla i 21 poen razlike kada je trojku ubacio Luka Vildoza.

Lako je u drugom poluvremenu utakmica privedena kraju, a već u trećoj četvrtini je dostignuta nova najveća prednost, kada je posle ubačenih bacanja Mitrovića bilo 55-33.

Nisu Zadrani ništa mogli uz ovakav šut, sa kojim je tim Duška Ivanovića nastavio, ovog puta najviše zahvaljujući Dobriću, koji je ubacio tri od ukupno 4 trojki.

Lako je do kraja sačuvana visoka prednost, koja je dodatno uvećana u odnosu na kraj trećeg perioda, a konačan rezultat postavio je trojkom Nikola Ivanović.

Nemanja Nedović je uz svoj rekord sezone bio najefikasniji igrač utakmice sa 29 poena. Dvocifreni su bili još i Luka Mitrović sa 13 i Ognjen Dobrić sa poenom manje, uz 3 skoka i asistenciju.

Fakundo Kampaco je stao na samo asistenciju do dabl-dabla, pošto je sakupio 10 poena i 9 završnih dodavanja, uz još 2 uhvaćene lopte.

U Zadru je najbolji bio Luka Božić sa 28 poena, uz 8 skokova i 3 asistencije, dok je Dario Drežnjak imao 21 poen, 4 skoka i 2 završna dodavanja.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznati detalji sukoba: Uhapšeno više od 50 osoba, ima povređenih

Uvertita pred 173. "večiti"derbi između fubalera Crvena zvezde i Partizana bio je sukob huligana. Sada je poznato i više detalja...

POVEZANE OBJAVE