Izašla je nova ATP lista: Đoković ruši sve rekorde

Jedan od najboljih tenisera svih vremena Novak Đoković započeo je danas svoju 376. nedelju u karijeri kao prvi teniser sveta na ATP listi.

Đoković se približio na samo jednu nedelju do apsolutnog rekorda koji drži Štefi Graf, što znači da će narednog ponedeljka izjednačiti apsolutni rekord po broju nedelja na prvom mestu. Gotovo je sigurno da će Novak za dve nedelje postati apsolutni rekorder, pošto ne postoji šansa da ga neko prestigne.

Đoković na prvom mestu liste najboljih tenisera sveta ima 7.070 bodova, drugi je Karlos Alkaras sa 6.730, a treći Stefanos Cicipas sa 5.940 poena. Četvrti je Norvežanin Kasper Rud sa 5515, a zatim idu, Andrej Rubljov, Rafael Nadal, Tejlor Fric, Feliks Ože-Alijasim, Holger Rune i Hubert Hurkač.

Kada je reč o ostalim srpskim teniserima Miomir Kecmanović je ostao 33, Laslo Đere je napredovao za pet mesta i sada je 57, Filip Krajinović je 69, a Dušan Lajović je na poziciji broj 90.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Jabusele se oglasio nakon tuče košarkaša Zvezde i Partizana

Ježedan od najomraženijih košarkaša kod navijača Partizana Geršon Jabusele, oglasio sed nakon incidenta između Džejmsa Nanelija i Stefana Lazarevića. Sada...

POVEZANE OBJAVE