Najbolji hrvatski košarkaš potvrdio da više neće oblačiti reprezentativni dres

Hrvatska košarkaška reprezentacija ne uspeva već decenijama da ostvari zapažen rezultat na velikim takmičenjima. Među retkim svetlim tačkama izdvajao se ipak NBA as Bojan Bogdanović.

On je poslednjih godina uglavnom bio najbolji igrač severnih komšija na najvećoj reprezentativnoj sceni, a uvek je bio i kritičan na kraju i ništa nije gurao pod tepih.

Ipak, Hrvatska više neće moći da računa na njegovu pomoć, potvrdio je on za “Mundo Deportivo”.

Što se tiče igranja za Hrvatsku, stavi mi je isti kao i prošlog leta i tu se ništa neće promeniti. Moje igranje za reprezentaciju je gotovo. Što se tiče klupksog igranja u Evropi, mislim da se to neće desiti, jasan je bio Bogdanović, a na insistiranje nije uspeo da da jasan odgovor zbog čega nije bilo boljih rezultata.

Imali smo dosta problema sa povredama. Tako je bilo praktično celog života, uvek smo ostajali bez najboljih igrača zbog povreda. Pretpostavlja se da sa dobrim igračima treba napraviti neki rezultat, a zašto nismo, to je pitanje od milion dolara. Trebalo je da budemo bolji, ne znam šta da kažem, ali uvek je bilo povreda, rekao je košarkaš Detroita.

Jasno je da precizni šuter ne namerava da napusti NBA ligu u kojoj je već godinama sjajno pozicioniran, o čemu svedoči i to da je sinoć postao najbolji strelac ove zemlje u istoriji najjače lige sveta, prestigavši legendarnog Tonija Kukoča, koji je bio šampion sa Čigago Bulsima devedesetih godina.

Ove sezone beleži najbolje brojke u NBA ligi i postiže 21,7 poena prosečno po utakmici.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

LAJOVIĆ NE STAJE: Srbin u četvrtfinalu!

Srpski teniser Dušan Lajovic plasirao se među osam najboljih tenisera u Barseloni. Nakon velike borbe pobedio je domaćeg igrača Alehandra...

POVEZANE OBJAVE