KAMPACO PRED KRK: Odavno nisam igrao ovako važne utakmice, uskoro dolazi i Evroliga

Februar je tradicionalno u košarkaškom kalendaru mesec u kom se jedna nedelja odvaja za kup takmičenja, odnosno njihove završnice, širom Evrope.

Tako nam predstoji, ponovo u Nišu, još jedna borba za trofej u vidu Žućkove levice, koji nosi naziv našeg legendarnog i tragično preminulog košarkaša Radivoja Koraća.

Aktuelni šampion Crvena zvezda svoj nastup otpočinje prekosutra od 18 časova, a protivnik je možda i najteži, jer će u jedinom okršaju dva abaligaša igrati protiv čačanskog Borca.

Argentinski superstar Fakundo Kampaco je do sada, zbog zabrane registrovanja igrača u Evroligi, nastupao samo u ABA ligi, gde su uglavnom beležene lake pobede, a sada ga očekuje prvi nešto veći izazov, jer sledi borba za trofej i već u polufinalu potencijalno prvi Večiti derbi koji će odigrati.

Srećan sam. Spremali smo se dobro za ove utakmice tokom čitave sezone i sada je došao red da igramo. Moramo da razmišljamo o prvoj, ne o ostalim utakmicama i idemo meč po meč. Biće teško. Svaki put kada igrate za nešto važno, velika je stvar. Veoma je važno za čitav tim, ne samo za mene. Ne znate kada ćete sledeći put da se borite za nešto veliko. Moramo da uživamo, borimo se i damo sve od sebe na terenu. To je jedini način. Među favoritima smo, postoji pritisak, ali na nama je da ga kanališemo u nešto dobro. Svi smo tu da bi se borili za velike i teške stvari, izjavio je Kampaco.

Ipak, ističe važnost fokusiranja na prvu utakmicu, iako svi iščekuju polufinalni Večiti derbi, koji bi bio već četvrti ove sezone, jer su odigrana i dva premijerna evroligaška.

Svi pričaju o drugoj, ali mi razmišljamo samo o prvoj utakmici. Ovde sam svaki dan i vidim kako se svi postavljaju i kako razmišljaju. Ako pobedimo, biće velika utakmica, ali moramo da se fokusiramo na prvu. Sjajan su tim. Spremali smo se za ovakve utakmice, ali neće biti pametno da razmišljamo o drugoj utakmici pre prve. Ipak, oni su pokazali šta mogu ako nismo fokusirani svake sekunde, tako da moramo da uložimo svu energiju u četvrtfinalni susret, smatra argentinski plej.

Nakon velikih uspeha sa Realom i dve osvojene Evrolige, okušao se i u NBA ligi, gde međutim pobede nisu uvek u prvom planu, što mu je nedostajalo do dolaska u redove srpskog i regionalnog šampiona.

Igrači uglavnom više gube nego što pobeđuju. To je normalno. Moramo da uživamo, imamo šansu da osvojimo važan trofej. Srećan sam što mogu da se borim za još jedan. Odavno nisam imao ovako važne utakmice i to mi je velika motivacija, kao i timu, poručio je nekadašnji igrač Reala.

A uskoro će imati priliku da zaigra i one najbitnije mečeve, što svi navijači željno iščekuju, u završnici Evrolige, gde će biti značajno pojačanje u borbi za plejof.

To me raduje. Trudio sam se svakog dana da ostanem u formi. Ako dobijemo prve dve utakmice, odigraćemo tri zaredom i biće teško. Drago mi je što počinjem da igram u kontinuitetu, uskoro će doći i Evroliga, svestan je Kampaco.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Sferopulos nakon pobede u derbiju prokomentarisao utakmicu i otkrio kada će biti poznato stanje Topićeve povrede

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan u prvoj utakmici finalne serije ABA lige, u veoma neizvesnoj utakmici koju su...

POVEZANE OBJAVE