POZNATO KO IZ ZVEZDE IGRA U FIBA PROZORU: Za srpske reprezentativce sve još uvek neizvesno

U evropskoj košarci predstoje nadmetanja u nacionalnim kupovima, nakon čega sledi nastavak Evrolige, ali i FIBA prozori, pa će se ponovo reprezentativna i klupska takmičenja preklopiti.

Tako se aktuelizuje stara dilema u vezi sa igranjem evroligaških igrača za svoje nacionalne timove, odnosno razmatranje mogućnosti za to.

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović potvrdio je da će od Zvezdinih košarkaša sigurno nastupiti Nikola Ivanović, koji nije registrovan za KRK, za svoju crnu Goru, kao i Fakundo Kampaco za Argentinu, kog nakon toga očekuje željno iščekivani evroligaški debi za crveno-bele.

Međutim, sve je još uvek neizvesno kada je reč o igračima koje je srpski selektor Svetislav Pešić uvestio na spisak. Čović je istakao da su razgovori o tome u toku.

Oko spiska reprezentativaca ćemo videti posle Kupa. 24. februara igramo sa Albom, kada i reprezentacija igra u Grčkoj. Mi ćemo ispoštovati odluke našeg trenera, odnosno našeg stručnog štaba, i ovo ne govorim da bi se mi pokrivali stručnim štabom, odluke ce biti zajedničke. Imali smo dugačak sastanak sa selektorom Pešićem i sportskim direktorom Tarlaćem, analizirali za oba datuma. Koliko razumem nama je potrebna jedna pobeda. Videćemo u kom sastavu ce biti Grčka, a u Beograd igramo sa Britancima, izjavio je Čović, pa otkrio:

Kampaco ide da igra za Argentinu prvu utakmicu, Luka Vildoza ostaje. Nikola Ivanović ce ići da igra za Crnu Goru drugu utakmicu sa Češkom, 26. februara.

Sam Fakundo Kampaco je istakao svoje zadovoljstvo što mu se ukazala prilika da nastupi za svoj nacionalni tim i u kvalifikacijama.

I zbog toga sam veoma srećan. Uglavnom igrači iz Evrolige ne mogu da igraju za reprezentacije, jer Argentina je daleko, a imamo i mečeve u Evroligi. Sada sam dobio priliku, želim da je iskoristim i pokušam da pomognem timu i treneru Pablu Priđioniju da dobije utakmice, poručio je argentinski plej.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Vlahović prokomentarisao odlazak u PSŽ

Spekulisalo se da će srpski fudbaler Dušan Vlahović pojačati redove Pari Sen Žermena, a on je sa francuskim novinarima...

POVEZANE OBJAVE