Sa pola gasa: Partizan rutinski do polufinala Kupa!

Košarkaši Partizana plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća, oni su savladali Spartak iz Subotice rezultatom 91:69.

Crno beli su se odmah na startu odlepili. Subotičani su potom uspeli da održe priključak u prvoj četvrtini. Partizan je ponovo uspeo da stekne prednost sa plusom završi prvu deonicu.

U drugoj su pojačali stigavši i do dvocifrene razlike. Spartak je u tom delu igre pokušavao da umanji ubedljivu prednost crno – belih. Nisu uspevali i sa 50 poena za poluvreme Partizan odlazi na odmor i +21.

Avramović i Lesor imali su po 10 poena. Kod Spartaka po osam koševa imali su Bojić, Danilović i Jugović. U trećoj četvrtini Bojić poentira na asistenciju Sokolovića odmah na startu deonice i Andrija Bojić je bio prvi dvocifreni u Spartaku za 53:36.

U nastvaku je Spartak napravio seriju od 9:0, ali usledila je trojka Danila Anđušića sa druge strane.

Dominirali su crno-beli i u nastavku, u kontra napadu je fauliran Zek Ledej i pogodio oba slobodna bacanja pa Partizan vodi, 69:52. Na početku poslednje deonice odmah u tranziciji poentira Dante Egzum, 75:53.Promenio je Obradović celu petorku samo je pitanje bilo kojim rezultatom će crno-beli slaviti. Viktor Mikić, junior Partizana, dobio je minute i umalo se izborio za ofanzivni skok sada. Tu je i Savo Drezgić koji posle pika sa Mikićem dolazi do pozicije za tri, ali lopta nije htela u koš, međutim kasnije je uspeo da se upiše u strelce.

Partizan je održavao stečenu prednost i ekspresno stigao do polufinala Kupa Radivoja Koraća, a rezultat je na kraju meča bio 91:69.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MINHEN TE ZOVE, A MERIDIAN VODI – NA EURO ZA 1€!

Zapleši ritmom fudbalske igre i oseti uzbuđenje, jer Minhen te zove, a Meridian vodi na EURO 2024! Od danas je...

POVEZANE OBJAVE