Kapitalna prednost Partizana pred revanš! (VIDEO)

Šerif Tiraspolj – Partizan 0:1 (0:1)

Gomeš 45′

Fudbaleri Partizana pobedili su moldavski Šerif sa 1:0 u prvom meču šesnaestine finala Lige konferencija. Crno – beli su uspeli da odole napadima rivala i sa prednošću dočekaju uzvratnu utakmicu u Beogradu.

Susret je počeo oprezno na obe strane. Šerif je imao priliku u 6. minutu, ali je Popović bio siguran.

Domaći tim je pokušao i u 15. minutu ali su bili neprecizni. Potom je Fejsa dobro intervenisao nakon slobodnjaka.

Ekipa iz Tiraspolja imala je najbolju šansu u 22. minutu. Tapsoba je pogodio prečku, a onda Popović zaustavlja Atiemvena.

Partizan se oko 30. minuta oslobodio pritiska kada je Gomeš ostavio loptu za Markovića koji ne uspeva da šutne. Rikardo je potom uposlio Dijabatea, no Kpozo interveniše.

Popović je bio na mukama celo poluvreme, pa je i u 35. minutu dobrom intervencijom spasio čist gol Talala. Tek posle te prilike u 36. minutu crno – beli su imali prvi korner na meču.

Stanari okolnih zgrada mogli su da gledaju susret iz svojih domova.

Gomeš je jedini pokušavao kod Partizana i u 41. minutu imao je stopostotnu priliku kada mu je Koval odbranio udarac. Međutim, uspeo je fudbaler sa Zelenortskih ostrva da dovede svoj tim u vođstvo od nadoknade poluvremena pošto ga je uposlio Menig.

Partizan je u nastavku ostao sa igračem manje. Isključen je Igor Vujačić u 52. minutu. Prvobitno je dobio žuti koji je nakon VAR provere preinačen u direktan crveni. Crno – beli su i pored toga pokušali u 55. minutu, ali je Natho loše šutirao posle povratne lopte Meniga.

Holanđanin je potom u 60. minutu šutirao pravo u Kovala. Moumoni je u 65. minutu šutirao pored gola a Šerif imao inicijativu pošto imaju igrača više.

Moldavci su takođe ostali bez Garanange ali je taj crveni karton VAR poništio u finišu susreta zato što je dijabate prethodno igrao rukom. Pokušavali su da stignu bar do remija ali su crno – beli odoleli naletima domaćina.

Trijumf Partizana, u mnogome će značiti za srpski klupski koeficijent u narednim sezonama.

Revanš je na programu za nedelju dana u Humskoj. Pre toga će Partizan odigrati u Subotici prvenstveni meč protiv Spartaka.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Još jedan srpski košarkaš izlazi na NBA draft!

Poznato je tokom čitave ove sezone da Nikola Topić, plejmejker Crvene zvezde, važi za kandidata koji će na NBA...

POVEZANE OBJAVE