Zvezda zakazala večiti derbi u polufinalu Kupa!

U četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća, sastale su se ekipe Crvene zvezde i Borca iz Čačka. Zvezda je slavila u ovom meču rezultatom 89:64 i zakazala derbi sa Partizanom.

Beogradski crveno-beli su poveli 4:0 poenima Petruševa, ali onda su se razligrali Gagić i Hej.

Pogađali su i bili nerešvima enigma za odbranu crveno-belih, pa su Čačani na 4,07 pre kraja prve deonice vodili sa 17:6. 

Uspela je Zvezda u nastavku da preokrene, Lazić ubacio trojku, kojomsu prišli na 13:19, onda je Mitrović još jednom poentirao iz reketa, a Nedović upisao poene, a na kraju prve četvrtine rezultat je bio 17:29.

Kampaco je trojkom otvorio drugu četvrtinu i doneo Zvezdi vođstvo od 20:19. Zatim još jedna dobra odbrana Zvezde i poeni Ilića za 22:19 i seriju crrveno-belih od 14:0. U nastavku je Kampaco razigrao ekipu, a Borac više nije mogao do lakih poena, pa je na 4,26 do odlaska na veliki odmor bilo “plus 7” (30:23). U finišu je Borac trojkom Ćurčića uspeo da priđe na 35:31.

Na početku drugog poluvremena nekoliko promašaja i sa jedne i sa druge strane. Onda su usledile trojke sa obe strane, pogodio je Nedović, a sa druge strane je uzvratio Tomašević. U nastavku sjajna igra Luke Vildoze, pogodio je trojku pa oba slobodna bacanja, a zatim još jedna Argentinca nakon čega je trener Borca bio prinušen na tajm-aut.

Ni nakon pauze se ništa nije promenilo, Voldoza upisuje nove poene, a zatim Nedović postiže novu trojku za plus 15. Raspucao se i Dobrić, a na kraju treće deonice je rezultat bio  64:48 u korist Beograđana.

U četvrtoj deonici crveno-beli su nastavili tamo gde su stali, Marković je postigao trojku za plus 22. Uvećavali su prednost, a rezultat na kraju meča je bio 89:64.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE